Akşam yemeğinde hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif mi arıyorsunuz? Sebzeli misket köfte tarifi, sebzelerin taze tadı ile minik köftelerin nefis lezzetini birleştiriyor. Kolay hazırlanışı ve besleyici içeriğiyle herkesin favorisi olacak bu tarif, sofralarınıza hem renk hem de sağlık getiriyor.
SEBZELİ MİSKET KÖFTE TARİFİ
Malzemeler
Sebze Garnitür İçin;
1 orta boy patates1 adet kapya biberi1 adet havuç1 su bardağı haşlanmış bezelyeKöfte İçin;
300 gram kıyma1 adet soğan1 diş sarımsak2 yemek kaşığı galeta unu1 tatlı kaşığı tuz1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber1/2 (yarım) çay kaşığı kimyonKızartmak İçin;
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağSosu İçin;
1 yemek kaşığı salça2 yemek kaşığı sıvı yağ1 su bardağı su1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı fesleğenYapılış
Öncelikle misket köfteler hazırlanır.Sarımsak ve soğan ince ince kıyılır ve kıymanın üzerine eklenir.Diğer köfte malzemeleri de eklenerek iyice yorulur ve fındık büyüklüğünde şekil verilir.Havuç ve patatesler soyulur.Patatesler, kapya biberi ve havuç küçük küçük doğranır.Kızarmış havuç ,patates ve kapya biberi fırın tepsisine alıyoruz.Üzerine bir su bardağı haşlanmış bezelye gibi ekleyerek garnitürü karıştırıyoruz.Üzerine kızartılmış köfteleri de ekliyoruz.Hazırladığımız sosu fırın tepsisine döküyoruz.Tepsinin üzerine ıslak pişirme kağıdı koyup 200° fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.İlk 30 dakika üzeri kapalı son 10 dakika ise üzeri açık şekilde pişirip köftelerin kızarmasını sağlıyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.