?>

Adıyaman'ın sevilen lezzeti sofralarınıza çok yakışacak: Buhara pilavı tarifi...

Buhara pilavı, baharatlarla zenginleştirilmiş, kuzu etiyle taçlandırılmış ve sebzelerle renklendirilmiş, iştah kabartan bir pilav tarifidir. Peki, Adıyaman'ın çok sevilen bu lezzeti nasıl yapılır? İşte, buhara pilavı tarifi...

Gündem - 8 ay önce

Buhara pilavı, baharatlarla zenginleştirilmiş, kuzu etiyle taçlandırılmış ve sebzelerle renklendirilmiş, iştah kabartan bir pilav tarifidir. Özbek pilavı gibi pek çok pilav çeşidiyle benzerlikler taşıyan Buhara pilavı, özellikle 7 farklı baharatın kullanımıyla öne çıkar. Her ne kadar orijinal tarif hakkında kesin bilgilere sahip olmasak da, bu 7 baharatın pilavın lezzetindeki önemli rolü kesin olarak bilinir. Peki, Adıyaman'ın çok sevilen bu lezzeti nasıl yapılır? İşte, buhara pilavı tarifi...

BUHARA PİLAVI TARİFİ

Malzemeler:

300 gram kuşbaşı et (kuzu ya da dana)

1,5 su bardağı baldo pirinç

1 adet büyük boy havuç

1 adet orta boy soğan

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 baş sarımsak

1/2 su bardağı bezelye

1 tatlı kaşığı 7 baharat karışımı

BUHARA PİLAVI YAPILIŞI

Etleri tencereye alın.

Düdüklü tencerede ya da ayrı bir tencerede kavurarak pişirmeye başlayın.

Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soteledikten sonra tuzunu ekleyip üzerine 1/2 su bardağı sıcak su ekleyleyip kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayın.

Havuçları mümkün olduğunca minik doğrayın.

Önce sıvı yağda soğanları 2 dakika kadar soteleyip sonra tereyağını ekleyin.

Tereyağından hemen sonra havuçları da ekleyip sotelemeye devam edin.

Havuçlar da hafif yumuşadıktan sonra etleri ilave edin.

İyice yıkanmış pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun.

Bezelyeleri de ilave edin.

Son olarak üzerine baharatlarını ve tuzunu da ekleyip üzerine 1'e 1,5 ölçüsünde kaynar su ekleyin.

Tam ortasına bir baş sarımsağı yerleştirin.

Tencerenin kapağını kapatın, altını kısın ve suyunu tamamen çekene kadar 20 dakika kadar pişirin.

Suyunu tamamen çeken pirinçlerin altını kapatın.

Kapakla tencere arasına bir havlu kağıt koyun ve demlenmeye bırakın.

Demlendikten sonra bir tabağa ters çevirerek servis edin.

Afiyetler olsun!

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'den 'Pekin Beyannamesi' açıklaması

2024-07-24 14:08 - Gündem

Ayvacık açıklarında 8 kaçak göçmen yakalandı

2024-07-28 03:08 - Gündem

Erdoğan:Federasyona dayanan teklife karnımız tok. Hedefimiz KKTC’nin tanınırlığını artırmaktır

2024-07-24 14:09 - Gündem

NASA, Mars yüzeyinde yaşam olduğunu kanıtlayabilecek iz buldu

2024-07-28 03:39 - Gündem

Kovid-19 ve gribe bağlı enfeksiyonlar kalp krizi riskini artırıyor

2024-07-24 14:38 - Sağlık

Ankara ilçe belediyelerinin borçları

2024-07-28 04:08 - Politika

Katliam yasasına tepki gösteren CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz hakkında soruşturma başlatıldı

2024-07-24 14:39 - Gündem

DSİ’nin inşaatında göçükte kalarak can veren işçilerin yakınları isyan etti:

2024-07-28 04:39 - Politika

Edirne’de 20 kaçak göçmen yakalandı

2024-07-24 15:08 - Gündem

İzmir’de İZSU genel müdürü ve 9 kişi tutuksuz yargılanacak

2024-07-28 05:08 - Gündem

İlgili Haberler

53 yaşındaki erkek kendini asarak intihar etti

02:08 - Gündem

Hakan Fidan'dan 'Netanyahu' eleştirisi: 'İsrail'de iki tane ana akım düşünc

01:39 - Gündem

Haber alınamıyordu: 72 yaşındaki erkek ağaca asılı halde ölü bulundu

01:08 - Gündem

Kırmızı kart gören Tayyip Talha Sanuç'tan açıklama!

00:09 - Gündem

İBB operasyonlarına karşı protestolarda tutuklanan üç öğrenci tahliye edildi

23:08 - Gündem

Günün Manşetleri

53 yaşındaki erkek kendini asarak intihar etti

02:08 - Gündem

Hakan Fidan'dan 'Netanyahu' eleştirisi: 'İsrail'de iki tane ana akım düşünc

01:39 - Gündem

Haber alınamıyordu: 72 yaşındaki erkek ağaca asılı halde ölü bulundu

01:08 - Gündem

İnsanlık tarihinin en kara günü: Binlerce insan hayatını kaybetti

00:39 - Yaşam

Kırmızı kart gören Tayyip Talha Sanuç'tan açıklama!

00:09 - Gündem