Adıyaman'ın sevilen lezzeti sofralarınıza çok yakışacak: Buhara pilavı tarifi...

Buhara pilavı, baharatlarla zenginleştirilmiş, kuzu etiyle taçlandırılmış ve sebzelerle renklendirilmiş, iştah kabartan bir pilav tarifidir. Peki, Adıyaman'ın çok sevilen bu lezzeti nasıl yapılır? İşte, buhara pilavı tarifi...

Gündem - 2 ay önce

Buhara pilavı, baharatlarla zenginleştirilmiş, kuzu etiyle taçlandırılmış ve sebzelerle renklendirilmiş, iştah kabartan bir pilav tarifidir. Özbek pilavı gibi pek çok pilav çeşidiyle benzerlikler taşıyan Buhara pilavı, özellikle 7 farklı baharatın kullanımıyla öne çıkar. Her ne kadar orijinal tarif hakkında kesin bilgilere sahip olmasak da, bu 7 baharatın pilavın lezzetindeki önemli rolü kesin olarak bilinir. Peki, Adıyaman'ın çok sevilen bu lezzeti nasıl yapılır? İşte, buhara pilavı tarifi...

BUHARA PİLAVI TARİFİ

Malzemeler:

300 gram kuşbaşı et (kuzu ya da dana)

1,5 su bardağı baldo pirinç

1 adet büyük boy havuç

1 adet orta boy soğan

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 baş sarımsak

1/2 su bardağı bezelye

1 tatlı kaşığı 7 baharat karışımı

BUHARA PİLAVI YAPILIŞI

Etleri tencereye alın.

Düdüklü tencerede ya da ayrı bir tencerede kavurarak pişirmeye başlayın.

Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soteledikten sonra tuzunu ekleyip üzerine 1/2 su bardağı sıcak su ekleyleyip kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayın.

Havuçları mümkün olduğunca minik doğrayın.

Önce sıvı yağda soğanları 2 dakika kadar soteleyip sonra tereyağını ekleyin.

Tereyağından hemen sonra havuçları da ekleyip sotelemeye devam edin.

Havuçlar da hafif yumuşadıktan sonra etleri ilave edin.

İyice yıkanmış pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun.

Bezelyeleri de ilave edin.

Son olarak üzerine baharatlarını ve tuzunu da ekleyip üzerine 1'e 1,5 ölçüsünde kaynar su ekleyin.

Tam ortasına bir baş sarımsağı yerleştirin.

Tencerenin kapağını kapatın, altını kısın ve suyunu tamamen çekene kadar 20 dakika kadar pişirin.

Suyunu tamamen çeken pirinçlerin altını kapatın.

Kapakla tencere arasına bir havlu kağıt koyun ve demlenmeye bırakın.

Demlendikten sonra bir tabağa ters çevirerek servis edin.

Afiyetler olsun!

Haftanın Öne Çıkanları

Adıyaman'ın sevilen lezzeti sofralarınıza çok yakışacak: Buhara pilavı tarifi...

2024-07-30 18:39 - Gündem

Polisiye olaylar… Ölümlü iş kazasında tutuklama

2024-07-30 18:38 - Asayiş

Piyasa değeri 11,5 milyon TL... İzmir'de kaçakçılık operasyonu: 8 gözaltı

2024-07-30 18:09 - Gündem

Salamis Port Shipping Ltd. elleçleme işlemleri için ihalenin yerel yapılmasını istedi

2024-07-30 18:08 - Kıbrıs

Ordu'da silahlı saldırı hazırlığında oldukları iddia edilen 3 kişi tutuklandı

2024-07-30 17:39 - Gündem

Yiğitler Sosyal Tesis Projesi yakında hizmete girecek

2024-07-30 17:38 - Kıbrıs

Diyanet, 2024 Paris Olimpiyatları açılışından rahatsız oldu: 'Adeta savaş ilanı...'

2024-07-30 17:09 - Gündem

Zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar listesi yayımlandı

2024-07-30 17:08 - Gündem

Cumhurbaşkanı Tatar, MASİB heyetini kabul etti

2024-07-30 16:39 - Kıbrıs

Red Bull Back Line’da kazanan Volleyball Legends

2024-07-30 16:38 - Gündem

İlgili Haberler

İçsel analiz yeteneği güçlü olan 4 burç...

19:09 - Gündem

Çerez dükkanında uyuşturucu satan işletmeci tutuklandı

17:39 - Gündem

Gümüşhane'de otomobil istinat duvarına çarptı: 3 yaralı

17:08 - Gündem

Maltepe'de aydınlatma direğine çarpan otomobil takla attı

16:38 - Gündem

ABD Başkan Yardımcısı Harris: “Eğer evime biri girerse vurulur”

16:08 - Gündem

Günün Manşetleri

İçsel analiz yeteneği güçlü olan 4 burç...

19:09 - Gündem

Filistin Sağlık Bakanlığı: İşgal altındaki bölgede 7 Ekim'den beri 716 kişi öldürüldü

19:08 - Dünya

İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 5 çocuk öldü

18:39 - Dünya

Borsa günü düşüşle tamamladı

18:38 - Ekonomi

BDDK bireysel ve konut kredilerindeki ek risk ağırlıklarını kaldırdı

18:09 - Ekonomi