Düğülü haşhaş tatlısı, geleneksel Türk tatlılarının en lezzetli ve özel örneklerinden biri. Haşhaşın çıtır dokusu ile şerbetin tatlı lezzeti, bu tatlıyı özellikle çay saatlerinde veya özel davetlerde vazgeçilmez hale getiriyor. Kolay yapımı ve göz alıcı sunumuyla düğülü haşhaş tatlısı, mutfağınızda mutlaka denemeniz gereken bir lezzet.
DÜĞÜLÜ HAŞHAŞ TATLISI TARİFİ
Malzemeler
1 su bardağı haşhaş1 çay bardağı ince bulgur3 su bardağı süt 1 su bardağı şeker1 yemek kaşığı tereyağıYapılış
Tencere içerisinde ince bulgur, şeker ve haşhaş kavrulur. Tereyağı eklenir ve tereyağı eridiği gibi yavaş yavaş süt eklenerek karıştırılır. Muhallebi kıvamına geldiğinde servis tabağına dökülerek soğutulur. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.