?>

Bakanlık Çömez'in çocuklarla ilgili yönelttiği soruları yanıtsız bıraktı

Çömez: “Zaten gensoru şansımız yok ama verdiğimiz soru önergelerine dahi genellikle cevap almıyoruz, aldığımız cevaplar da maalesef yetersiz oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a defalarca soru önergesi verdim, duvar gibi, bakanlık cevap vermiyor ben

Politika - 9 saat önce

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, TBMM’nin 10 Ekim’deki birleşiminde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na verdiği soru önergelerinin yanıtlanmadığını belirtti. TBMM tutanaklarına yansıyan diyaloglara göre Çömez, “Parlamentonun denetleme faaliyetlerini yerine getiremediğini” söyledi.

BAKANLIKTAN SES YOK

Çömez, “Zaten gensoru şansımız yok ama verdiğimiz soru önergelerine dahi genellikle cevap almıyoruz, aldığımız cevaplar da maalesef yetersiz oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a defalarca soru önergesi verdim, duvar gibi, bakanlık cevap vermiyor beni mahkemeye veriyor.” dedi. Çömez, “Bandırma Çocuk Yuvası’nda yaşanan ve müfettiş raporlarıyla tespit edilmiş bazı şeyleri sordum, cevap vermemiş. Balıkesir’de iki yavrumuz gece yarısı çocuk yuvasından alındı, kendilerini dışarıya götüren yetişkinler tarafından taciz edildi. Çocuklara uyuşturucu verildi, ardından çıkan yangında o yetişkin hayatını kaybetti, çocuklardan biri uzun süre yoğun bakımda kaldı. ‘Nedir bu olayın aslı? Niye oldu?’ diye soruyorum, cevap yok” diye konuştu. Mersin’deki bir yuvadan terör örgütü PKK’ye katılması üzerine kaçırılan çocuklara ilişkin Meclis’e verdiği araştırma önergesini anımsatan Çömez, “Emniyet tarafından yakalanmışlar ve bir kısmı şu anda Adana’da cezaevinde. Cezaevindeki çocuklarla konuştum ve bunu ifşa ettim. Sayın bakan lütfedip bize bilgi vermek yerine cezaevine müfettişler gönderdi, ‘Turhan Çömez çocuklarla nasıl konuştu?’ diye sorguladı” ifadelerini kullandı.

BELGELERLE HESAPLAŞIRIZ

Çömez şöyle konuştu: “Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki çocuk yuvasında çalışan 24 yaşındaki T.A.’nın 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettiğine dair belgeler geldi. Bunu da sordum: ‘Sayın bakan nedir bu? Böyle bir şey var mı, yok mu? Varsa eğer ne yaptınız’ dedim, lütfedip cevap dahi vermedi. Ama ne zaman açıklama yapsam mahkemeye veriyor, hatta şu anda Meclis’teki dokunulmazlık dosyalarımdan bir tanesi onunla ilgili. Umarım dokunulmazlık dosyam kaldırılır ve mahkemede belgeler ışığında hesaplaşırız.

Ayrıca, yaklaşık yedi-sekiz ay önce bir baba 3.5-4 yaşındaki yavrusunu Bahçelievler Çocuk Yuvası’na emanet etmiş. Sağlık raporlarına baktım çocuk yuvaya emanet edildiğinde sapasağlam ve bir gece kanamalı bir şekilde o yavru yuvadan hastaneye götürülüyor, sonra yaşamını yitiriyor. Devlete emanet edilmiş bir yavrunun hayatını bu şekilde kaybetmesi çok vahim bir durumdur.”

SİSTEMATİK ŞİDDET

Niğde’deki bir yuvada yaşanan olayı aktaran Çömez, “Dokuz yaşındaki yavru çocuk yuvasındayken hayatını kaybetmiş. Gazeteci İsmail Saymaz bunu gündeme getirdi, peşine düştüm. Çocuğun epilepsisinin olduğunu söylüyorlar. Devlete emanet edilmiş bir çocuk için ‘Epilepsi krizinden öldü’ diyemezsiniz, bu çok vahim bir hatadır. Valilik konuyu araştırırken ‘Acaba başka bir ihmal var mı’ diye kurumdaki geçmiş videoları inceledi ve sistematik bir şekilde çocukların darp edildiği ortaya çıktı. Bu çocuklar bize emanet; yetki, sorumluluk ve makam sahipleri şeffaf olmak, hesap vermek zorundadır” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bakanlık Çömez'in çocuklarla ilgili yönelttiği soruları yanıtsız bıraktı

2024-10-16 06:08 - Politika

SunExpress 800 kişiyi işe alacak

2024-10-16 05:39 - Gündem

Koruyucu sağlık hizmetlerinde yaşanan ‘sorunlar yumağı’ büyüyor

2024-10-16 05:08 - Sağlık

Tasarruf yok, bütçe ‘açılıyor’

2024-10-16 04:38 - Ekonomi

Aile hekimlerine yeni nöbet

2024-10-16 04:09 - Sağlık

Fenerbahçe Beko sahasında yıkıldı! Euroleague'de ilk mağlubiyet

2024-10-16 03:38 - Gündem

15 Ekim'de mavi takımın kaptanı kim oldu? MasterChef Türkiye'de kaptanlık oyununu kim kaza

2024-10-16 03:08 - Gündem

Otomobil alev topuna döndü: Sürücü son anda kurtuldu

2024-10-16 02:38 - Gündem

Anadolu Efes, EuroLeague'de üst üste 2. yenilgisini aldı!

2024-10-16 02:09 - Gündem

Havza’da yangın: İki ev hasar gördü

2024-10-16 01:38 - Gündem

İlgili Haberler

'Katliam yasası' sokağa indi! Yavru köpekler çuvalın içine konularak öldürüldü

09:09 - Politika

Bahar Ünlüer Öztürk: ‘Barınak kapasitesi yeterli değil’

06:39 - Politika

Özgür Özel, ertelediği Doğu ve Güneydoğu turuna başlıyor

15:38 - Politika

MHP'li Yalçın: Genel Başkanımızın hamlesi; taviz, yumuşama ve normalleşme adımı değildir

15:09 - Politika

CHP kurmayları, yerel seçimden bu yana anketlerde değişen oylarıyla ilgili ne diyor?

07:09 - Politika

Günün Manşetleri

Gazimağusa’da resmi evrak sahteleyerek 30 bin TL ve 6 bin euro temin eden iki kişi tutuklandı

15:09 - Gündem

Ankara'da kritik zirve: Erdoğan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü

15:08 - Gündem

CTP Lefkoşa İlçe Kongresi bugün

14:39 - Kıbrıs

Van Barosu, Rojin Kabaiş'in ölümündeki ihmalleri sıraladı: 'Şüpheli bir ölüm...'

14:38 - Gündem

Ogün Samast'ın FETÖ davası: 'FETÖ ile uzaktan yakından alakam yok'

14:09 - Gündem