Brezilya mutfağı dünyada daha çok Brigadeiro gibi tatlılarla tanınsa da, ülkenin asıl gastronomik kimliğini doyurucu ve aromatik ana yemekler oluşturur. Bunların başında da “Feijoada” gelir. Portekiz etkisi taşıyan bu yemek, Brezilya’da hem özel günlerin hem de pazar sofralarının vazgeçilmezidir.
FEIJODA TARİFİ
Malzemeler:
500 gr siyah fasulye200 gr dana kaburga (doğranmış)200 gr sosis (chorizo veya tütsülenmiş)150 gr pastırma veya tütsülenmiş et1 adet soğan (doğranmış)2 diş sarımsak (ezilmiş)2 defne yaprağıTuz, karabiberSuZeytinyağıYapılışı:
Siyah fasulyeyi bir gece önceden suda bekletin.Etleri zeytinyağında kavurun, ardından soğan ve sarımsağı ekleyin.Siyah fasulyeyi süzüp tencereye ekleyin.Defne yaprağı, baharatlar ve yeteri kadar suyu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.Yanında sade pilav, portakal dilimleri ve sote lahana ile servis edin.