Bu hafta ‘Beni Ay’a Uçur’, ‘Anne Kalk!’ ve ‘Kasırgalar’ filmleri vizyonda

Berlanti, Frank Sinatra’nın kült şarkısı “Beni Ay'a Uçur” ile 1960’ların romantik komedilerine nostaljik bir gönderme yapıyor.

Gündem - 2 ay önce

Komedilerin yaratıcısı Greg Berlanti, romantik komedisi “Beni Ay’a Uçur”da 1960’larda ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki Soğuk Savaş dönemini ve Ay’a yolculuğu eğlenceli bir anlatımla betimliyor. Beyaz Saray “Apollo 11” projesine çok önem verince finansal kaynakları iyice kısıtlanan NASA’ya para toplamak için başarılı, hırslı, sarışın, güzel pazarlamacı Kelly, halkla İlişkiler uzmanı olarak işe alınır. Yenilgiyi asla kabul etmeyen Başkan’ın gizli danışmanı Kelly’ye Ay’a inişin alternatif versiyonunu hazırlamasını emreder. Çok gizli “Artemis Projesi”ni yöneten Kelly, Kore gazisi idealist fırlatma direktörü Cole ile aralarında nefret-aşk ilişkisi olsa da gizli görevine öncelik verir. İlk kez birlikte oynayan Scarlett Johansson ile Channing Tatum klasik romantik komedilerdeki zıt karakterlerdir, sürekli birbirlerine sataşan, laf yetiştiren Katharine Hepburn-Spencer Tracy çiftini anımsatırlar. Artık Ay’a iniş önemli değildir, önemli olan ABD’nin Sovyetler Birliği’ni yenip kontrolü ele almasıdır. İnsanlık için atılan bu büyük adıma alaycı, komik yaklaşan Berlanti, Frank Sinatra’nın kült şarkısı “Fly Me to the Moon” ile, 1960’ların romantik komedilerine nostaljik bir gönderme yapıyor. Yapım tasarımları, kostümler, görüntü çalışması, 1950-60’ların atmosferi, seçilen romantik şarkılar çok başarılı.

Yapımcılığını üstlenen Scarlett Johansson’la birlikte Channing Tatum, Woody Harrelson, Jim Nash oyuncu kadrosundalar.

ANNELER VE OĞULLARI

Jerker Virdborg’un “Mamma/Soffa” adlı kısa öyküsünden sinemaya uyarladığı ilk uzun metrajı “Anne, Kalk!”ta Niclas Larsson, ebeveyn-çocuk ilişkisini, aile, bağışlama, pişmanlık, ebeveyn olmayı tartışıyor. David, annesini şifonyer satın alması için eski bir mobilya mağazasına götürür. Yaşlı kadın oturduğu kanepeden kalkmaz, oğluna onu burada bırakıp gitmesini söyler. David ne yapacağını şaşırır, yıllarca görmediği üvey kardeşleri Gudfrudd’la Linda’yı mağazaya çağırır. Linda, radikal şekilde en iyi çözümün 112’yi aramak olduğunu söyler. Kurguyu destekleyen müziğin eşliğinde bu parçalanmış ailenin geçmişini, ilişkilerini keşfetmeye başlarız. Tek mekânda geçen filmini metaforik anlatımlarla destekleyen Virdborg, mekânı tiyatro sahnesi gibi kullanır, gerçeküstü bir atmosfer (özellikle finaldeki son akşam yemeği sekansı) yaratır. Scarlett Johansson gibi filmin yapımcısı da olan Ewan McGregor efsane aktris Ellen Burstyn (Şeytan), Rhys Ifans, Lara Flynn Boyle, Taylor Russell, F. Murray Abraham’ın oynadığı dramatik kara komedi “Anne, Kalk!”, “yaşam küçük sorunlarla uğraşmak için çok kısa” mesajını iletir.

DOĞA HER ZAMAN KAZANIR

1996’da Jan De Bont’un kült felaket filmi “Kasırga”dan esinlenen Lee Isaac Chang, 200 milyon dolar bütçeyle yeni bir versiyon çekti. “Kasırgalar” devam filmi, yeniden çevirim değil. İklim değişikliği, küresel ısınma, meteorolojik koşullar ve doğaya fazla müdahele yüzünden günümüzde insanlar doğal afetlerle daha çok uğraşıyorlar. Senaryosunu ünlü Michael Crichton’la Anne-Marie Martin’in yazdığı, Helen Hunt’la Bill Paxton’ın rol aldığı, dijital efekt içermeyen “Kasırga”dan 28 yıl sonra yeni “Kasırgalar”; Daisy Edgar-Johns, Glen Powel, Anthony Ramos’tan oluşan genç oyuncularla, bol dijital efekt kullanılarak mükemmel ses tasarımlarıyla çekildi. Kasırgayı terbiye eden genç avcılar, doğrudan doğruya kasırgaların içine girip zararı en aza indirgemeye çalışıyorlar. Felaket ve gerilim türlerini harmanlayan filmin yapım ve ses tasarımları çok başarılı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bu hafta ‘Beni Ay’a Uçur’, ‘Anne Kalk!’ ve ‘Kasırgalar’ filmleri vizyonda

2024-07-13 06:08 - Gündem

TİM Başkanı Gültepe’den sonra İTO Başkanı Avdagiç de enflasyon-kur makasını eleştirdi

2024-07-13 05:39 - Ekonomi

Meslek liselerini saf dışı bırakıp çocuk gelişimi de imam hatip konusu yapıldı

2024-07-13 05:08 - Eğitim

Maaşlarına iyileştirme isteyen Eti Krom AŞ işçilerine gözdağı

2024-07-13 04:39 - Ekonomi

İYİ Parti iç muhasebe yapacak

2024-07-13 04:09 - Gündem

KAP bildirimi geldi! Ciro Immobile Beşiktaş'ta...

2024-07-13 03:38 - Gündem

Erdoğan, Esad görüşmesi için Hakan Fidan'a talimat verdi

2024-07-13 03:08 - Gündem

İzmir'de sağanak can aldı: Akıma kapılan 2 kişi öldü

2024-07-13 02:38 - Gündem

'The Umbrella Academy' 4. sezon fragmanı yayımlandı

2024-07-13 02:09 - Gündem

Van'da deprem!

2024-07-13 01:39 - Gündem

İlgili Haberler

Gümüşhane'de otomobil istinat duvarına çarptı: 3 yaralı

17:08 - Gündem

Maltepe'de aydınlatma direğine çarpan otomobil takla attı

16:38 - Gündem

ABD Başkan Yardımcısı Harris: “Eğer evime biri girerse vurulur”

16:08 - Gündem

Ezgi Kılıç'tan bronz madalya!

15:39 - Gündem

Taksilerde ve toplu taşıma araçlarında yeni nesil akıllı taksimetre kullanılmasına karar verildi

15:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Türk Dünyası Ortak Alfabe Komisyonu, Ortak Türk Alfabesi ile ilgili bildiri yayınladı

17:38 - Kıbrıs

CTP Genel Başkanı Erhürman New York’a gidiyor…

17:09 - Kıbrıs

Gümüşhane'de otomobil istinat duvarına çarptı: 3 yaralı

17:08 - Gündem

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Taçoy’un, UBP aleyhine açtığı davayı reddetti

16:39 - Kıbrıs

Maltepe'de aydınlatma direğine çarpan otomobil takla attı

16:38 - Gündem