?>

Cumhurbaşkanlığı: Cumhurbaşkanı Tatar’ı hedef almaya çalışan CTP yönetimini kınıyoruz

Cumhurbaşkanlığı, “Kıbrıs Türk Halkı’nın özden gelen haklarının teyit edilmesi için Anavatan Türkiye’nin tam desteğiyle devam eden Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ı hedef almaya çalışan CTP yönetimini…

Gündem - 3 saat önce

Cumhurbaşkanlığı, “Kıbrıs Türk Halkı’nın özden gelen haklarının teyit edilmesi için Anavatan Türkiye’nin tam desteğiyle devam eden Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ı hedef almaya çalışan CTP yönetimini kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Her fırsatta Rum pozisyonunu destekler şekilde Halkımızı statükoya mahkum eden siyaseti savunan CTP yönetimi, milli politikaya zarar vermek için de elinden geleni yapmaktadır” denlen açılamada, Cumhurbaşkanı Tatar’ın seçilir seçilmez yeni ve resmi bir müzakere sürecinin başlaması için egemen eşitlik ve eşit uluslarası statünün teyit edilmesi gerektiğine yönelik yeni milli politikayı ortaya koyduğu vurgulandı.

Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığında KKTC’nin, kuruluşunun ardından ilk kez anayasal ismiyle bir uluslararası örgüte gözlemci üye olduğunun hatırlatıldığı aıklamada, “Bu statünün ardından da gerek siyasi, gerek meslek ve sivil toplum örgütleri gerekse sportif ve kültürel bağlamda Türk Devletleri Teşkilatı nezdindeki davetlere, etkinliklere ve yarışmalara iştirak edilmiş, devletimiz temsil edilmiştir, bayrağımız diğer üye devletlerle gönderdeki yerini almıştır. Eşit uluslarası statü bağlamında Anavatan Türkiye’nin desteğiyle sağlanan bu çok önemli gelişmelerden dahi ana muhalefet partisi yönetimi rahatsızlık duymaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı Tatar’ın, ülkemizdeki sorunlara, krizlere duyarlı bir yaklaşım sergilemesi de CTP yönetimini rahatsız etmiştir. Bu sorunların, devletin zarar görmemesi için, aşılmasına yönelik ilgili tarafları bir araya getirme, istişarede bulunma devletin başı konumundaki Cumhurbaşkanının en doğal vazifelerindendir. Bunu dahi muhalefet konusu yapan bu zihniyeti değerlendirmeyi halkımıza bırakıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı bunca yıldır halkımızı izolasyona mahkum eden süreçlere devam etmeyeceğini söylemiştir. Bu süreçlere devam etmek, izolasyonun ve statükonun devam etmesi anlamına gelmektedir. CTP başkalarına yaranma anlamında milli siyasete zarar vermek için canla başla uğraş vermektedir. Anavatan Türkiye’nin desteğiyle biz yolumuza devam edeceğiz ve CTP yönetimi bu emellerine ulaşamayacaktır. Halkımıza her türlü sözleri veren, onları sürekli olarak kandıran taraflarla birlikte hareket etmeyi seçen CTP’nin “havuzlu villa” vaatlerinin kullanım süresi çoktan dolmuştur.”

“Her türlü krizi şahsi emellerine bir sıçrama tahtası olarak gören CTP yoneticilerinin aksine, Sayın Cumhurbaşkanı Rumlar ne kadar egemense Kıbrıs Türk Halkının da en az o kadar egemen olduğunu kararlılıkla ve gururla ifade etmektedir” denilen açıklamada Cumhurbaşkanı Ersin Tatar New York’ta milli politikayı bir kez daha gayriresmi yemekte masaya koyacağı, Kıbrıs Türk tarafının pozisyonunu anlatacağı ve Rum tarafını işbirliğine davet edeceği de kaydedildi. Açıklama “Halkımızın Sayın Cumhurbaşkanı’na güveni ve desteği tamdır” ifadesiyle sonlandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanlığı: Cumhurbaşkanı Tatar’ı hedef almaya çalışan CTP yönetimini kınıyoruz

2024-10-12 17:38 - Gündem

Fenerbahçe Medicana, Nilüfer Belediyespor'a set vermedi!

2024-10-12 17:09 - Gündem

Mehmet Ali Deniz dünya üçüncüsü oldu

2024-10-12 17:08 - Spor

Şahika Ercümen'den ikinci kez Türkiye rekoru!

2024-10-12 16:39 - Gündem

Üç taraftar derneğinden kan bağışı kampanyası…

2024-10-12 16:38 - Kıbrıs

Türkiye U19 takımı Malta'yı da rahat geçti!

2024-10-12 16:09 - Gündem

Cumhurbaşkanı Tatar “Lapta’ya Dönüşün 50. Yılı: Fikriye Öğretmenin Mirası” isimli etkinliğe katıldı

2024-10-12 16:08 - Gündem

Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nun yeni başkanı Barış Korkmaz oldu

2024-10-12 15:39 - Gündem

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği'nde yeni yönetim belirlendi

2024-10-12 15:38 - Kıbrıs

IMF'den Türkiye değerlendirmesi…

2024-10-12 15:09 - Ekonomi

İlgili Haberler

İnşaat işçisi banyoda ölü bulundu

20:09 - Gündem

Almanya Başbakanı Scholz 19 Ekim’de İstanbul’da Erdoğan ile görüşecek

19:09 - Gündem

Beşiktaşlı Milot Rashica Asist yaptı, Kosova kazandı

19:08 - Gündem

Duygularıyla hareket eden 5 burç: Bu burçlar her zaman kalbinin sesini dinliyor...

18:39 - Gündem

Fenerbahçe Medicana, Nilüfer Belediyespor'a set vermedi!

17:09 - Gündem

Günün Manşetleri

İnşaat işçisi banyoda ölü bulundu

20:09 - Gündem

Akaryakıt istasyonunda dev patlama: 4 ölü

19:38 - Dünya

Almanya Başbakanı Scholz 19 Ekim’de İstanbul’da Erdoğan ile görüşecek

19:09 - Gündem

Beşiktaşlı Milot Rashica Asist yaptı, Kosova kazandı

19:08 - Gündem

Duygularıyla hareket eden 5 burç: Bu burçlar her zaman kalbinin sesini dinliyor...

18:39 - Gündem