?>

Fransız usulü ekler tarifi

Fransız mutfağının en ikonik tatlılarından biri olan ekler, ince uzun şekli, yumuşacık hamuru ve içindeki nefis kremasıyla tatlı severlerin vazgeçilmezi.

Gündem - 2 ay önce

Adını Fransızca’da "yıldırım" anlamına gelen "éclair" kelimesinden alan bu tatlı, tadına bakanların adeta bir anda büyülenmesini simgeliyor. Hafif hamuru, pürüzsüz kreması ve çikolata sosu ile hem göze hem de damaklara hitap eden ekler, kahve yanında ya da özel günlerde servis etmek için mükemmel bir seçenek.

Malzemeler

Hamur (Pate a Choux) için:

1 su bardağı su100 gram tereyağı1 yemek kaşığı toz şeker1 su bardağı un4 adet yumurta1/2 çay kaşığı tuz

Krema Dolgusu için:

2 su bardağı süt1/2 su bardağı toz şeker4 yemek kaşığı un3 adet yumurta sarısı1 paket vanilin100 gram tereyağı

Çikolata Sosu için:

200 gram bitter çikolata100 ml krema

Hazırlanışı

Hamuru Hazırlayın: Orta boy bir tencerede suyu, tereyağını, tuzu ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra unu ekleyin ve hızlıca karıştırın. Hamur top haline geldiğinde, ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ilındıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.

Hamuru Şekillendirin: Hazırladığınız hamuru bir sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince uzun şeritler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altın rengini alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra fırında soğumaya bırakın.

Kremayı Hazırlayın: Sütü bir tencerede ısıtın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, şekeri ve unu çırpın. Isınan sütten bir kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyin, ardından bu karışımı tekrar tencereye dökün. Karışım koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Kremayı soğutun.

Eklerleri Doldurun: Pişen ve soğuyan ekler hamurlarını ortadan ikiye kesin ya da alt kısmına küçük bir delik açın. Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına alarak hamurların içine doldurun.

Çikolata Sosunu Hazırlayın: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve içerisine kremayı ekleyerek pürüzsüz bir sos elde edin.

Ekleri Tamamlayın: Doldurduğunuz eklerlerin üzerine çikolata sosunu dökün. İsterseniz üzerini fındık, fıstık veya toz kakao ile süsleyebilirsiniz.

Haftanın Öne Çıkanları

Fransız usulü ekler tarifi

2024-09-15 11:09 - Gündem

Üstel:İstikrar isteyen kadınlarımız bizlere büyük güç veriyor

2024-09-15 11:08 - Gündem

İsrailliler, Gazze'de anlaşma ve hükümetin istifası talebiyle cumartesi gösterilerini sürdürdü

2024-09-15 10:39 - Dünya

Bahar'ın Nevra Hanım'ı Hatice Aslan'dan 'Narin' yorumu: 'İdam çözüm de

2024-09-15 10:38 - Gündem

Arda oynadı, Real Madrid 2 golle kazandı!

2024-09-15 10:09 - Gündem

Bülent Ersoy'dan Miss Turkey birincisi İdil Bilgen'e tepki çeken yorum: 'Erkeksi hatl

2024-09-15 09:38 - Yaşam

Şişli'de bıçaklı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

2024-09-15 09:09 - Gündem

Sarıyer açıklarında sürüklenen balıkçı teknesi kurtarıldı

2024-09-15 08:38 - Gündem

Hizbullah’tan İsrail’e gözdağı: “Eğer bize savaş açarlarsa...”

2024-09-15 08:09 - Gündem

‘Uluslararası Müz-ler Sanat Sempozyumu' açılış sergisiyle başladı

2024-09-15 08:08 - Kıbrıs

İlgili Haberler

9 yılın ardından bir ilk: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Çankaya Köşkü'nde toplandı

16:09 - Gündem

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölüm yıl dönümünde ilçelerde düzenlenen törenlerle anıldı

16:08 - Gündem

Galatasaray taraftarları Mauro Icardi'yi unutmadı!

15:39 - Gündem

'Casus balina'nın gizemi beyaz perdeye taşındı

15:07 - Gündem

Trafikte kavga ettiği kişiyi bıçakladı, mahalleli linçe etmeye kalkıştı: 8 gözaltı

14:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk GAÜ’de de anıldı

16:39 - Kıbrıs

9 yılın ardından bir ilk: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Çankaya Köşkü'nde toplandı

16:09 - Gündem

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölüm yıl dönümünde ilçelerde düzenlenen törenlerle anıldı

16:08 - Gündem

Galatasaray taraftarları Mauro Icardi'yi unutmadı!

15:39 - Gündem

Tatar, Ankara’da “Teşgilat Minalayalar Zamanı“ adlı uzun metrajlı filmin gösterimine katıldı

15:08 - Kıbrıs