?>

Gaziantep mutfağının çok sevilen lezzeti: Etli firik pilavı tarifi

Firik pilavı, isli tadıyla diğer bulgur pilavlarından ayrılan bir yemektir. Peki, Gaziantep mutfağının çok sevilen bu enfes yemeği nasıl yapılır? İşte, nefis etli firik pilavı tarifi...

Gündem - 2 ay önce

Firik pilavı, Orta Doğu mutfağının kadim tariflerinden biridir ve özellikle Gaziantep mutfağında çok sevilen bir yemektir. Firik bulguru, genç buğdayın hasat edilip kavrulmasıyla elde edilir, bu da ona karakteristik isli bir tat verir. Bu pilavın lezzeti ve besleyiciliği, onu sofralarda sıkça tercih edilen bir seçenek haline getirir. Peki, Gaziantep mutfağının çok sevilen bu enfes yemeği nasıl yapılır? İşte, nefis etli firik pilavı tarifi...

ETLİ FİRİK PİLAVI TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı firik bulguru

1/2 su bardağı normal bulgur

2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

1 adet orta boy soğan

2-3 diş sarımsak

1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)

1 adet domates

1 tatlı kaşığı domates salçası veya biber salçası

2-3 su bardağı tavuk veya et suyu (isteğe bağlı su da kullanılabilir)

Tuz ve karabiber

Pul biber (isteğe bağlı)

Bir tutam taze nane veya maydanoz (süsleme için)

ETLİ FİRİK PİLAVI YAPILIŞI

İşe, soğanı ince ince doğrayarak başlayın.

Sarımsakları ezerek hazırlayın ve domatesi küp küp doğrayın.

Biber kullanacaksanız onu da ince ince doğrayın.

Orta boy bir tencereye tereyağı veya zeytinyağını ekleyin.

Yağ eriyip ısındıktan sonra ince doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

Soğanların rengi döndüğünde, ezilmiş sarımsakları ekleyin ve kısa bir süre daha kavurun.

Soğan ve sarımsaklar güzelce kavrulduktan sonra, salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.

Ardından küp doğranmış domatesleri ekleyin ve domatesler suyunu salıp yumuşayana kadar pişirin.

Tencereye firik bulgurunu ve normal bulguru ekleyin.

Birkaç dakika boyunca karıştırarak kavurun.

Tavuk suyu veya et suyunu ekleyin; tercihe göre sadece su da kullanabilirsiniz.

Sıvıyı ekledikten sonra tuz ve baharatları da ilave edin.

Pilavın su miktarını bulgurların su çekme oranına göre ayarlamayı unutmayın; firik bulguru normal bulgura göre biraz daha fazla su çekebilir.

Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika, suyu tamamen çekene kadar pişirin.

Bulgurlar yumuşadığında pilavınız hazırdır.

Ocağı kapatın ve pilavın kapağını açmadan 5-10 dakika dinlenmeye bırakın.

Pilavı karıştırarak servis edilecek hale getirin.

Üzerine ince doğranmış taze nane veya maydanoz serpiştirerek sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep mutfağının çok sevilen lezzeti: Etli firik pilavı tarifi

2024-11-09 17:38 - Gündem

Tatar Borrell’i kınadı; “İzolasyon uygulayanların iyi niyetinden şüphe duymaktayız”

2024-11-09 17:09 - Gündem

Mersin merkezli 3 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 17 şüpheli tutuklandı

2024-11-09 17:08 - Gündem

Haydarpaşa ve Sirkeci garları için yürüyüş: 'Herkesi dayanışmaya çağırıyoruz'

2024-11-09 16:39 - Gündem

CTP Genel Başkanı Erhürman’dan minik cimnastikçilere ziyaret ve tebrik

2024-11-09 16:38 - Kıbrıs

Jose Mourinho'dan flaş açıklama: 'Türkiye'de değişmesi gereken şeyler var'

2024-11-09 16:09 - Gündem

Dikmen – Boğazköy ana yolunda kaza…bir yaralı

2024-11-09 16:08 - Asayiş

Havada panik anları! Antalya-Van seferini yapan uçak 'bilinmeyen cisim' yüzünden inemedi

2024-11-09 15:39 - Gündem

İsrail'in, Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 6 kişi öldü

2024-11-09 15:38 - Dünya

İçişleri Bakanı Oğuz Atatürk’ü andı

2024-11-09 15:09 - Kıbrıs

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: 1960’lı yıllardan beri Rumların dezenformasyonuyla mücadele ediyoruz

21:09 - Gündem

17 yaşındaki çocuk 12 yaşındaki kuzenini av sırasında vurdu: Ailesi de tutuklandı

21:08 - Gündem

Kuzeyboru sahasında Galatasaray'ı mağlup etti!

20:38 - Gündem

Dünyada en çok kullanılan isimler belli oldu

20:09 - Gündem

12 yaşındaki çocuk elindeki tüfeğin ateş alması sonucu öldü

19:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: 1960’lı yıllardan beri Rumların dezenformasyonuyla mücadele ediyoruz

21:09 - Gündem

17 yaşındaki çocuk 12 yaşındaki kuzenini av sırasında vurdu: Ailesi de tutuklandı

21:08 - Gündem

75 yaşındaki kayıp Mehmet Gökmen aranıyor

20:39 - Asayiş

Kuzeyboru sahasında Galatasaray'ı mağlup etti!

20:38 - Gündem

Dünyada en çok kullanılan isimler belli oldu

20:09 - Gündem