?>

İspanyol mutfağının en sevileni: Patatas Bravas tarifi

Eğer İspanyol mutfağını keşfetmek ve sofranıza Akdeniz lezzetlerini taşımak istiyorsanız, Patatas Bravas tam size göre!

Gündem - 1 gün önce

İspanyol mutfağı, zengin ve lezzetli atıştırmalıklarıyla ünlüdür. Patatas Bravas, özellikle tapas sofralarının en sevilen ve en klasik lezzetlerinden biridir. Dışı çıtır çıtır kızartılmış patatesler, baharatlı ve aromatik Bravas sosu ile birleşerek ortaya nefis bir tat çıkarır. İspanya’nın her bölgesinde farklı varyasyonları yapılan bu lezzetli atıştırmalık, evde kolayca hazırlanabilir ve sofranıza Akdeniz esintileri getirebilir.

PATATAS BRAVAS TARİFİ

Malzemeler:

Patatesler İçin:

4 adet büyük boy patates3 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı tatlı toz biber1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)

Bravas Sos İçin:

2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı un1 çay kaşığı tatlı toz biber1 çay kaşığı acı toz biber (isteğe bağlı)1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı tuz1 diş sarımsak (ince doğranmış)1 yemek kaşığı domates salçası1 çay bardağı su1 çay kaşığı elma sirkesi veya beyaz sirke

Üzeri İçin:

Maydanoz (ince kıyılmış)İsteğe bağlı olarak aioli (sarımsaklı mayonez)

Yapılışı:

Patatesleri küp küp doğrayın ve yaklaşık 15 dakika soğuk suda bekletin. Bu işlem, fazla nişastayı gidererek patateslerin daha çıtır olmasını sağlar.Suyunu süzüp iyice kurulayın ve bir kâsede zeytinyağı, tuz, tatlı toz biber ve sarımsak tozu ile karıştırın.200°C’ye ısıtılmış fırında altın sarısı renk alana kadar 30-35 dakika pişirin. (Dilerseniz patatesleri derin yağda kızartarak da yapabilirsiniz.)Küçük bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve unu ekleyerek hafifçe kavurun.Sarımsağı ekleyip kısa bir süre soteleyin, ardından tatlı toz biber, acı toz biber, kimyon ve tuzu ekleyerek karıştırın.Domates salçasını ekleyip iyice harmanlayın, ardından su ve sirkeyi ekleyerek birkaç dakika kıvam alana kadar pişirin.Kızarmış patatesleri bir tabağa alın ve üzerine hazırladığınız Bravas sosunu dökün.İsteğe bağlı olarak aioli (sarımsaklı mayonez) ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.Son olarak kıyılmış maydanoz ile süsleyin ve sıcak servis edin.
Haftanın Öne Çıkanları

'Hisseli Harikalar Kumpanyası' izleyicisi ile buluştu...

2025-02-16 23:08 - Gündem

Yandex'in geliri ilk defa 1 trilyon rubleyi geçti

2025-02-20 11:08 - Dünya

Rauf Denktaş Kupası DAÜ’nün

2025-02-16 23:09 - Spor

Uludağ'da kar kalınlığı 118 santimetre ölçüldü

2025-02-20 11:09 - Gündem

Fırıncı ustası Yusuf Seçen, ekmeğin yapım aşamalarını BRT’ye anlattı

2025-02-16 23:38 - Kıbrıs

Borsa İstanbul güne yatay başladı

2025-02-20 11:38 - Ekonomi

Piyasa dizisinin Kenan'ı Alp Navruz kimdir? Alp Navruz nereli, kaç yaşında?

2025-02-16 23:39 - Gündem

Enerji içecekleri gerçekten enerji veriyor mu? Uzmanlar açıkladı

2025-02-20 11:39 - Gündem

Karpuz ve patates ürünü ile ön plana çıkan Yıldırım köyü, artık çileği ile Yeşilırmak’a rakip oldu

2025-02-17 00:08 - Kıbrıs

Gaziosmanpaşa’da karla mücadele ekipleri 24 saat görev başında

2025-02-20 12:08 - Gündem

İlgili Haberler

AK Parti'nin 8. Olağan Büyük Kongresi yarın yapılacak

19:09 - Gündem

Son dakika... Osmaniye'de 3.2 büyüklüğünde deprem

19:08 - Gündem

Galatasaray maçı öncesi... Kasımpaşa'ya Nuno da Costa'dan kötü haber!

18:38 - Gündem

'Alacak' kavgasında kan aktı: 18 yaşındaki Eren göğsünden vuruldu!

18:08 - Gündem

Yeşil kalkınma için 23 başlık belirlendi

17:38 - Gündem

Günün Manşetleri

AK Parti'nin 8. Olağan Büyük Kongresi yarın yapılacak

19:09 - Gündem

Son dakika... Osmaniye'de 3.2 büyüklüğünde deprem

19:08 - Gündem

Lefkoşa’da silahla yaralama

18:39 - Kıbrıs

Galatasaray maçı öncesi... Kasımpaşa'ya Nuno da Costa'dan kötü haber!

18:38 - Gündem

Yeşil ve planlı Girne için başlatılan çalışma kapsamında ikinci oturum yapıldı

18:09 - Kıbrıs