?>

İtalyan mutfağından enfes tarif... Torta Caprese nasıl yapılır?

Yoğun çikolata ve bademi bir araya getiren enfes İtalyan tatlısı Torta Caprese evde de kolaylıkla hazırlanabilir. İşte enfes tarifin püf noktaları...

Gündem - 5 ay önce

İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan Torta Caprese, yoğun çikolata ve badem lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Capri Adası'ndan tüm dünyaya yayılan bu özel tarif, un kullanılmadan hazırlanan hafif ve zengin dokusuyla öne çıkıyor. Çikolata severler için adeta bir şölen niteliğindeki Torta Caprese, hem şık davetlerde hem de sade bir kahve eşliğinde sunulabilecek ideal bir tatlı. İşte bu enfes İtalyan klasiğinin tarifi...

MALZEMELER

200 gram bitter çikolata

200 gram badem (ince çekilmiş)

200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

200 gram toz şeker

4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)

1 paket vanilya

1 çimdik tuz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu (isteğe bağlı, geleneksel tarifte bulunmaz)

Pudra şekeri (servis için)

YAPILIŞI

Fırını 170 dereceye ısıtın.

22-24 cm çapında bir kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve tabanına yağlı kağıt serin.

Bitter çikolatayı benmari usulü (çikolatayı bir kaseye koyun ve bu kaseyi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirerek çikolatayı eritin) eritin ve bir kenarda soğumaya bırakın.

Bademleri mutfak robotunda incecik çekin. Bademlerin tamamen un gibi olmasına gerek yok; biraz pütürlü kalabilir.

Oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri mikserle çırpın. Karışım krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.

Yumurtaların sarılarını teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.

Eritilmiş çikolatayı ve vanilyayı ekleyin, iyice karıştırın.

Çekilmiş bademleri ve kabartma tozunu ekleyin, tekrar karıştırın.

Yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile mikserle çırpın. Beyazlar sert ve parlak bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.

Çırpılmış yumurta beyazlarını çikolatalı karışıma dikkatlice ekleyin. Spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak, beyazların sönmemesine dikkat edin.

Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Kürdan testi ile keki kontrol edin; kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. (Not: Torta Caprese'nin ortası biraz nemli kalabilir, bu normaldir.)

Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Dilimleyerek servis yapın.

Haftanın Öne Çıkanları

İtalyan mutfağından enfes tarif... Torta Caprese nasıl yapılır?

2024-08-09 23:08 - Gündem

İspanya U23, Olimpiyat şampiyonu!

2024-08-09 22:39 - Gündem

Teknesinde kadın cesedi bulunmuştu: Tutuklandı!

2024-08-09 22:09 - Gündem

MasterChef ana kadroya yedeklerden kim girdi? Ana kadroya dahil olan isim...

2024-08-09 21:38 - Gündem

Üç ani ölüm vakası….

2024-08-09 21:09 - Kıbrıs

Brezilya'da 62 kişinin bulunduğu uçak düştü

2024-08-09 21:08 - Gündem

Güzelyurt'ta turunçgil alanlarında biyolojik mücadele başladı

2024-08-09 20:39 - Kıbrıs

Taha Akgül yarı finalde mağlup oldu: Bronz madalya maçına çıkacak!

2024-08-09 20:38 - Gündem

CANLI ANLATIM: Galatasaray - Hatayspor

2024-08-09 20:09 - Gündem

Lefke’nin kurtuluşunun 50’nci yıldönümü… Törenler 16 Ağustos’ta olacak

2024-08-09 20:08 - Kıbrıs

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: 1960’lı yıllardan beri Rumların dezenformasyonuyla mücadele ediyoruz

21:09 - Gündem

17 yaşındaki çocuk 12 yaşındaki kuzenini av sırasında vurdu: Ailesi de tutuklandı

21:08 - Gündem

Kuzeyboru sahasında Galatasaray'ı mağlup etti!

20:38 - Gündem

Dünyada en çok kullanılan isimler belli oldu

20:09 - Gündem

12 yaşındaki çocuk elindeki tüfeğin ateş alması sonucu öldü

19:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: 1960’lı yıllardan beri Rumların dezenformasyonuyla mücadele ediyoruz

21:09 - Gündem

17 yaşındaki çocuk 12 yaşındaki kuzenini av sırasında vurdu: Ailesi de tutuklandı

21:08 - Gündem

75 yaşındaki kayıp Mehmet Gökmen aranıyor

20:39 - Asayiş

Kuzeyboru sahasında Galatasaray'ı mağlup etti!

20:38 - Gündem

Dünyada en çok kullanılan isimler belli oldu

20:09 - Gündem