?>

Mardin usulü kaburga dolması tarifi

Mardin mutfağının en özel lezzetlerinden kaburga dolması, özel günlerin vazgeçilmezidir. İç pilavla doldurulan kuzu kaburgasının yavaşça pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, zengin baharatları ve aromasıyla sofralara şenlik getirir.

Gündem - 2 ay önce

Mardin mutfağının efsanevi yemeklerinden biri olan kaburga dolması, lezzeti ve ihtişamıyla sofraları taçlandırır. Yavaş yavaş pişirilerek yapılan bu yemek, iç pilavla doldurulmuş kuzu kaburgasıyla hazırlanır. Özel günlerde, düğünlerde ve bayram sofralarında yer alan kaburga dolması, geleneksel bir Mardin lezzetidir. İşte, bu nefis yemeği evde hazırlayabileceğiniz tarif...

Malzemeler

1 adet kuzu kaburgası2 su bardağı pirinç3 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan (ince doğranmış)100 gram kıyma2 yemek kaşığı dolmalık fıstık2 yemek kaşığı kuş üzümü (önceden ıslatılmış)Tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın4-5 su bardağı et suyu veya su

Yapılışı

Kaburgayı Hazırlama: Kaburganın iç kısmında bir cep açın. Bu cep, iç pilavın doldurulacağı yerdir. Kaburgayı hafifçe tuzlayarak bekletin.

İç Pilavın Hazırlanması: Tereyağını bir tencerede eritin. Soğanları ekleyip kavurun, ardından kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstığı ekleyin ve hafifçe pembeleşene kadar kavurun.

Baharatları ve Pirinci Ekleyin: Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü ve baharatları (tuz, karabiber, yenibahar, tarçın) ekleyin. Kısık ateşte, pirinçler hafifçe şeffaflaşana kadar karıştırarak kavurun. 1 su bardağı et suyunu ekleyip, pilavın suyunu çekmesini bekleyin. Hafif diri kıvamda pişen iç pilavı ocaktan alın.

Kaburgayı Doldurma: Hazırladığınız pilavı kaburganın içine doldurun ve açık kısmını mutfak ipiyle dikin veya kürdanla kapatın.

Kaburgayı Pişirme: Kaburgayı geniş bir tencereye veya fırın kabına yerleştirin. Üzerini kaplayacak kadar su veya et suyu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 1.5-2 saat boyunca pişirin. Fırında yapmak isterseniz, 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Pişerken ara ara üzerine su ekleyerek yumuşak kalmasını sağlayın.

Servis: Kaburga dolmasını dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Yanına yoğurt veya yeşilliklerle servis yapabilirsiniz.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin usulü kaburga dolması tarifi

2024-10-27 17:09 - Gündem

Erdem, Feyziyev ve Ayrım’dan Öztürkler’e kutlama

2024-10-27 17:08 - Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar: “Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yeni milli siyaseti sürdüreceğiz”

2024-10-27 16:39 - Kıbrıs

Beşiktaş'tan Semih Kılıçsoy kararı!

2024-10-27 16:38 - Gündem

Venom: Son Dans beklentinin altında kaldı

2024-10-27 16:09 - Yaşam

Polis ülke genelinde asayiş ve trafik denetimi gerçekleştirdi

2024-10-27 16:08 - Asayiş

Göztepe, namağlup Trabzonspor’u 10 kişiyle devirdi!

2024-10-27 15:39 - Gündem

Tabipler Birliği'nin yani başkanı Prof. Dr. Ceyhun Dalkan…

2024-10-27 15:38 - Kıbrıs

Polis haberleri…Apartmanın 3. kat balkonundan düşen şahıs öldü

2024-10-27 15:09 - Asayiş

Doğanın dâhileri: Dünyanın en zeki hayvanları

2024-10-27 15:08 - Yaşam

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: 1960’lı yıllardan beri Rumların dezenformasyonuyla mücadele ediyoruz

21:09 - Gündem

17 yaşındaki çocuk 12 yaşındaki kuzenini av sırasında vurdu: Ailesi de tutuklandı

21:08 - Gündem

Kuzeyboru sahasında Galatasaray'ı mağlup etti!

20:38 - Gündem

Dünyada en çok kullanılan isimler belli oldu

20:09 - Gündem

12 yaşındaki çocuk elindeki tüfeğin ateş alması sonucu öldü

19:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: 1960’lı yıllardan beri Rumların dezenformasyonuyla mücadele ediyoruz

21:09 - Gündem

17 yaşındaki çocuk 12 yaşındaki kuzenini av sırasında vurdu: Ailesi de tutuklandı

21:08 - Gündem

75 yaşındaki kayıp Mehmet Gökmen aranıyor

20:39 - Asayiş

Kuzeyboru sahasında Galatasaray'ı mağlup etti!

20:38 - Gündem

Dünyada en çok kullanılan isimler belli oldu

20:09 - Gündem