MasterChef Perde Pilavı tarifi... Geleneksel Perde Pilavı nasıl yapılır?

MasterChef 2024 yarışmacıları tarafından hazırlanan Perde Pilavı tarifi merak edildi. İşte enfes Perde Pilavı tarifi...

Gündem - 3 hafta önce

Türk mutfağının en gösterişli ve lezzetli yemeklerinden biri olan perde pilavı, adeta bir şölen yemeği! İnce ve çıtır yufka ile sarılan, bol malzemeli pilavıyla hem göze hem de damağa hitap eden bu lezzet, özel günlerin ve davet sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Misafirlerinizi etkileyici bir sunumla karşılamak ve Türk mutfağının bu klasik lezzetini sofralarınıza taşımak istiyorsanız işte enfes tarif...

MALZEMELER

Hamur İçin

2 su bardağı un

100 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke

1 yumurta

İç Pilav İçin

2 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2,5 su bardağı tavuk suyu veya et suyu

1 adet kuru soğan (ince doğranmış)

1/2 çay bardağı dolmalık fıstık

1/2 çay bardağı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı yenibahar

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 su bardağı haşlanmış badem (kabukları soyulmuş)

1/2 su bardağı haşlanmış tavuk eti (didiklenmiş)

Üzeri İçin

2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

YAPILIŞI

Pirinci yıkayıp süzün ve ılık suda 30 dakika bekletin. Ardından tekrar yıkayıp süzün.

Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Dolmalık fıstıkları ekleyip biraz kavurduktan sonra kuş üzümlerini, pirinci ve baharatları (tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, toz şeker) ekleyin.

Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.

Tavuk suyunu ekleyin ve pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.

Pilav demlendikten sonra haşlanmış tavuk etini ve bademleri ekleyip karıştırın.

Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açarak tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, tuz, sirke ve yumurtayı ekleyin.

Tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Hamuru streç filme sararak 15-20 dakika dinlendirin.

Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.

Hamurun 3/4'ünü alın ve merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.

Pilavı yapacağınız kabı (tercihen orta boy bir kek kalıbı veya yuvarlak bir fırın kabı) tereyağı ile güzelce yağlayın.

Hamuru dikkatlice kaba yerleştirip kenarlarını dışa sarkıtın.

Hazırladığınız iç pilavı hamurun içine yerleştirin ve üzerini düzeltin.

Kalan hamuru da açarak pilavın üzerine kapatın ve kenarlarını sıkıca bastırarak kapatın.

Üzerine eritilmiş tereyağını sürün.

Önceden ısıtılmış fırında 180°C’de altın rengini alana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Piştikten sonra fırından çıkarın ve 10-15 dakika dinlendirin.

Ardından kalıbı ters çevirerek perde pilavını servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin.

Haftanın Öne Çıkanları

MasterChef Perde Pilavı tarifi... Geleneksel Perde Pilavı nasıl yapılır?

2024-08-31 20:39 - Gündem

Tatar: “Karamsarlığa kapılmadan bütün engeller aşılacak”

2024-08-31 20:38 - Kıbrıs

Erdoğan: Çok yakında kilidi kapatacağız

2024-08-31 20:09 - Gündem

Töre: “Rumların kin ve nefreti sönmeden anlaşma olmaz”

2024-08-31 20:08 - Kıbrıs

Al-Jazira, Nabil Fekir transferini açıkladı!

2024-08-31 19:39 - Gündem

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin hukukunun çiğnenmesine izin vermeyeceğiz

2024-08-31 19:38 - Gündem

Yunanistan'ın Volos kentinde tonlarca ölü balık nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

2024-08-31 19:09 - Dünya

Eintracht Frankfurt sahasında 3 golle kazandı

2024-08-31 19:08 - Gündem

Başbakan Üstel: Sayın Akıncı'ya acil şifalar diliyorum

2024-08-31 18:39 - Kıbrıs

Cemil Tugay, Ekrem İmamoğlu'nu ağırladı

2024-08-31 18:38 - Gündem

İlgili Haberler

Çerez dükkanında uyuşturucu satan işletmeci tutuklandı

17:39 - Gündem

Gümüşhane'de otomobil istinat duvarına çarptı: 3 yaralı

17:08 - Gündem

Maltepe'de aydınlatma direğine çarpan otomobil takla attı

16:38 - Gündem

ABD Başkan Yardımcısı Harris: “Eğer evime biri girerse vurulur”

16:08 - Gündem

Ezgi Kılıç'tan bronz madalya!

15:39 - Gündem

Günün Manşetleri

BDDK bireysel ve konut kredilerindeki ek risk ağırlıklarını kaldırdı

18:09 - Ekonomi

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 870 bin liraya yükseldi

18:08 - Ekonomi

Çerez dükkanında uyuşturucu satan işletmeci tutuklandı

17:39 - Gündem

Türk Dünyası Ortak Alfabe Komisyonu, Ortak Türk Alfabesi ile ilgili bildiri yayınladı

17:38 - Kıbrıs

CTP Genel Başkanı Erhürman New York’a gidiyor…

17:09 - Kıbrıs