?>

Sağlığınız kulağınıza küpe olacak! Akıllı küpe geliştirildi

Gelişen teknolojiyle birlikte, giyilebilir teknoloji dünyasındaki son yenilik: Akıllı Küpe! Bu makalede akıllı küpenin geleceğini inceliyoruz

Teknoloji - 9 ay önce

Gelişen teknolojiyle birlikte, giyilebilir teknoloji alanında sürekli olarak yeni ve heyecan verici gelişmeler görüyoruz. İlk olarak akıllı saatlerle tanıştık, ardından akıllı yüzükler popülerlik kazanmaya başladı. Şimdi ise “akıllı küpe“nin geleceğini konuşuyoruz…

Akıllı küpe teknolojisi geliyor

Bugünlerde giyilebilir teknolojiler oldukça popüler olmaya başladı. Bu cihazlar artık sadece ajan filmi sahnelerinden değil, gerçek hayattan da tanıdık hale geliyor. Bu giyilebilir teknolojiyle donanmış olmak, sağlık bilgilerini kulağınıza küpe yapmak anlamına geliyor.

Piyasada fazlaca giyilebilir teknoloji var ancak, bu kadar teknolojik donanımın içinde kaybolmak yerine, gerçekten işe yarayan ve yaşamımızı kolaylaştıran ürünler arayışındayız. Bu arayışa cevap olarak, akıllı bilezikler ve akıllı yüzüklerin ardından, akıllı küpe konsepti karşımıza çıkıyor.

Yeni Apple Watch'larda kritik hata! Çözülecek mi?

Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 modellerinde hayalet dokunuş hatası can sıkıyor. Sorunu çözmeye çalışan Apple, geçici bir çözümün de peşinde.

Washington Üniversitesi tarafından geliştirilen akıllı küpe, sürekli olarak vücut sıcaklığını kulak memesi aracılığıyla okuyan bir cihaz. Tek bir pim ile donatılmış olan bu küpe, cilt sıcaklık sensörünü barındırırken, sallanan kısımdaki sensör ise çevre sıcaklığını izliyor.

Bilekliğe göre daha doğru sonuç veriyor

7 Şubat'ta yayımlanan üniversitenin bulgularına göre, bu veriler stres, ateş, egzersiz alışkanlıkları, beslenme alışkanlıkları veya kadın sağlık trendlerini izlemek için kullanılabilecek. Projenin ortak yazarı ve bilgisayar bilimi ve mühendislik alanında doktora öğrencisi olan Qiuyue Xue, bilekten değil de kulak memesi üzerinden cilt sıcaklığını izlemenin “çok daha isabetli” olduğunu belirtiyor.

Termal akıllı küpe'nin geliştiricileri, akıllı giyilebilir cihazı altı katılımcı üzerinde test etmiş ve raporlara göre küplerin, cilt sıcaklığını doğru bir şekilde tespit etmede akıllı saatlerden daha üstün olduğunu bulmuşlar. Akıllı küpe'nin maksimum pil ömrü 28 gün ve sıcaklık verilerini iletmek ve pil ömrünü korumak için düşük güçlü bluetooth iletimi kullanıyor.

Gelecekte akıllı küpelerin, giyen kişinin günlük aktiviteleri sırasında güneş veya kinetik enerji ile şarj edilme potansiyeli bulunuyor. Eğer bu futuristik tarz sizin için uygun değilse, küpeler reçine süsler veya değerli taşlar ile özelleştirilebilir.

Cevap verilmesi gereken çok soru bulunuyor

Akıllı küpe henüz geliştirme odaklı bir prototip aşamasında olduğu için, bu giyilebilir cihazın belirli yönleri hakkında bazı belirsizlikler bulunuyor. Ataş boyutundaki bir küpeyi nasıl şarj edersiniz? Sadece bir kulakta mı, yoksa her iki kulakta da aynı sıcaklık verilerini toplayan iki benzer akıllı küpe mi olacak? Bu küpe, akılsız bir süs mü olacak? Yoksa ileride sağdaki küpe sıcaklık verilerini okurken, soldaki farklı bir işlev mi görecek?

Vücut sıcaklığı ölçümlerinin en doğru yapıldığı bölge konusunda farklı bilgiler bulunuyor. Çoğu çalışma, kısa süreli ateş takibi için tasarlanmış tıbbi cihazlarla ilgili. Apple Watch'ların Seri 8 ailesi ve sonrası modelleri, sıcaklığı bilekten ölçüyor ve saatın doğruluğu konusunda etkileyici geri bildirimler mevcut.

Ancak akıllı küpe'nin geliştiricileri, akıllı saatler gibi giyilebilir cihazların, kadın sağlığı nedeniyle vücut sıcaklığını dakik bir doğrulukla ölçemediğini iddia ediyor. Bu iddiaları destekleyen veya reddeden diğer çalışmalar henüz oldukça sınırlı.

Ancak eğer doğruysa, akıllı küpe'ler, ovülasyon gibi kritik doğurganlık ve kadın sağlığı faktörlerini izlemek için bir umut simgesi olabilir. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

akıllı küpeakıllı saatgiyilebilir teknoloji
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlığınız kulağınıza küpe olacak! Akıllı küpe geliştirildi

2024-02-13 20:05 - Teknoloji

Bir haftada 63 trafik kazası meydana geldi… 25 kişi yaralandı

2024-02-13 19:06 - Asayiş

Microsoft yöneticisi Apple Vision Pro'yla uçtu!

2024-02-13 19:05 - Teknoloji

Mecliste güncel konuşmalar yapılıyor

2024-02-13 18:05 - Kıbrıs

Malatya için Kuvvetli Yağış Uyarısı

2024-02-13 17:06 - Gündem

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

2024-02-13 17:05 - Kıbrıs

Atatürk'ün Malatya'ya yaptığı ilk ziyaretin 93. yıldönümü Malatya'da törenlerle kutla

2024-02-13 16:06 - Gündem

Cenk Soner: Fox TV’nin sadece adı değişti ve Now TV oldu, yayın politikamız değişmeyecek

2024-02-13 16:05 - Kıbrıs

Limasol Şehitleri Girne’de düzenlenen törenle anıldı

2024-02-13 15:05 - Gündem

Ak Parti Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sami Er: İşimiz Gücümüz Malatya Olacak

2024-02-13 15:04 - Gündem

İlgili Haberler

Acı biber ve zerdeçal gibi baharatlar sağlığa yararlı mı?

05:08 - Teknoloji

Windows 10 vs Windows 11: Oyuncular tercihini yaptı!

08:08 - Teknoloji

E-ticarette fırsatların ayı kasım geldi

04:09 - Teknoloji

İddia: Sonsuz maymun teoremi çürütülmüş olabilir mi?

20:38 - Teknoloji

Neden hidrojenli otomobiller kullanmıyoruz?

18:09 - Teknoloji

Günün Manşetleri

9 yılın ardından bir ilk: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Çankaya Köşkü'nde toplandı

16:09 - Gündem

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölüm yıl dönümünde ilçelerde düzenlenen törenlerle anıldı

16:08 - Gündem

Galatasaray taraftarları Mauro Icardi'yi unutmadı!

15:39 - Gündem

Tatar, Ankara’da “Teşgilat Minalayalar Zamanı“ adlı uzun metrajlı filmin gösterimine katıldı

15:08 - Kıbrıs

'Casus balina'nın gizemi beyaz perdeye taşındı

15:07 - Gündem