?>

Sağlıklı atıştırmalık arayanların favorisi olacak lezzet: Kıtır kıtır tarhana cipsi tarifi

Ev yapımı tarhana cipsi, geleneksel tarhana lezzetini modern bir atıştırmalık hâline getiriyor. Peki, sağlıklı atıştırmalık arayanların favorisi olacak bu lezzet nasıl yapılır? İşte, kıtır kıtır tarhana cipsi tarifi...

Gündem - 5 gün önce

Tarhana, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak tarhanayı genellikle çorba olarak görsek de, tarhanadan yapılan cipsler oldukça ilgi çekici bir atıştırmalık seçeneği sunuyor. Tarhana cipsi, lezzetli ve sağlıklı bir alternatif olarak hem çay saatlerinde hem de film izlerken keyifle tüketilebilir. Peki, sağlıklı atıştırmalık arayanların favorisi olacak bu lezzet nasıl yapılır? İşte, kıtır kıtır tarhana cipsi tarifi...

TARHANA CİPSİ TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı tarhana

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)

1/2 çay bardağı su (tarhananın kıvamını ayarlamak için)

TARHANA CİPSİ YAPILIŞI

Tarhanayı geniş bir kaba alın.

Tarhananın kuru olduğundan emin olun.

Üzerine suyu azar azar ekleyerek karıştırın.

Karışımın, ekmeği hamur haline getirecek kıvamda olması gerekmektedir.

Hamur, çok kuru olmamalı ancak ele yapışmamalıdır.

Tarhananın üzerine tuz, kırmızı pul biber ve kekik ekleyin.

Karıştırarak baharatların tarhanayla iyice karışmasını sağlayın.

Son olarak zeytinyağını da ekleyin ve karışımı bir kez daha karıştırın.

Hazırladığınız tarhana karışımını fırın tepsisine yayın.

Hamurun ne çok ince ne de çok kalın olmaması gerekir, bu yüzden mümkün olduğunca eşit bir şekilde yayın.

Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplamayı unutmayın.

Bu, cipslerin yapışmasını engelleyecektir.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırına tepsiyi yerleştirin.

Tarhana karışımının üzeri altın rengini alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Fırından çıkan tarhana cipslerini dikkatlice ince dilimlere ayırın.

Tarhananın kuruduğundan emin olun, ancak fazla pişirerek yakmamaya dikkat edin.

Fırından çıkan tarhana cipslerini bir süre soğumaya bırakın.

Cipsler soğudukça daha da kıtırlaşacaktır.

Soğuduktan sonra, tarhana cipslerinizi servise sunabilirsiniz.

Çayınızın yanında veya atıştırmalık olarak rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 51 kişinin öldüğü apartmana ilişkin kolon kesilmesine yönelik yeni iddianame

2025-02-15 16:38 - Gündem

Batman’da 42 yerleşim yerine ulaşım yok!

2025-02-15 16:39 - Gündem

Cumhurbaşkanı Tatar, Çelebi Atlı Spor Kulübü Yarışları’nı izledi

2025-02-15 17:08 - Kıbrıs

Elon Musk’a, babasından ağır suçlamalar: Babalık görevini yerine getirmedi

2025-02-15 17:09 - Dünya

Serdal Adalı'dan taraftara mesaj!

2025-02-15 17:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Geleneksel Türk Okçuluğu 1. Eğitim Kursuna katıldı

2025-02-15 17:39 - Kıbrıs

Yemelere doyamayacağınız enfes bir Balkan lezzeti: Arnavut böreği tarifi

2025-02-15 18:08 - Gündem

13. Geleneksel Orkide Vadisi Gözlem Yürüyüşü 9 Mart Pazar günü yapılacak…

2025-02-15 18:09 - Kıbrıs

Palandöken'de kayakçılara kapalı olan alana çığ düştü

2025-02-15 18:38 - Gündem

Uzmanlar uyardı: 'Airfryer'lar tehlike saçıyor! Hava fritözlerinde gizli hastalık

2025-02-15 18:39 - Yaşam

İlgili Haberler

Samsun’da özel endüstriyel bölge ilanına tepki

04:08 - Gündem

Viktoria Plzen'den büyük geri dönüş

03:38 - Gündem

Jose Mourinho'dan derbi sözleri: 'Yarından itibaren...'

03:08 - Gündem

Beşiktaş, Avrupa'da turu zora soktu!

02:38 - Gündem

Altay Kar Fırtınası giriş yaptı: İşte İstanbul'da anbean yaşananlar...

02:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Samsun’da özel endüstriyel bölge ilanına tepki

04:08 - Gündem

Viktoria Plzen'den büyük geri dönüş

03:38 - Gündem

Jose Mourinho'dan derbi sözleri: 'Yarından itibaren...'

03:08 - Gündem

Beşiktaş, Avrupa'da turu zora soktu!

02:38 - Gündem

Altay Kar Fırtınası giriş yaptı: İşte İstanbul'da anbean yaşananlar...

02:08 - Gündem