?>

Yunanların lezzetli ve pratik tatlısı: Galaktoboureko tarifi

Galaktoboureko, Yunan mutfağının az bilinen ama bir o kadar da lezzetli tatlılarından biridir. Sütlü irmik dolgusuyla yapılan bu tatlı, çıtır çıtır yufkası ve şerbetiyle hafif ama zengin bir tat sunar.

Gündem - 3 ay önce

Yunan mutfağı, dünya genelinde baklava ve lokma gibi tatlılarıyla ünlü olsa da, daha az bilinen birçok lezzetli tatlıyı da barındırıyor. Bunlardan biri de Galaktoboureko. İncecik yufka katmanları arasına dökülen kremsi sütlü irmik dolgusu ve üzerine dökülen şerbetiyle Galaktoboureko, tatlı severler için eşsiz bir deneyim sunar. Hem çıtır hem de yumuşak dokusuyla bu tatlı, her lokmada damakları şenlendirir.

GALAKTOBOUREKO TARİFİ

Malzemeler

12 adet baklava yufkası1 litre süt200 g irmik200 g toz şeker4 adet yumurta1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilya1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Şerbet İçin:

2 su bardağı su2 su bardağı toz şekerYarım limonun suyu

Yapılışı:

Bir tencereye su ve şekeri ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ardından limon suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.Sütü bir tencereye alın ve ısıtın. Kaynamaya başlamadan önce irmiği ekleyip karıştırın. Karışım koyulaşmaya başlayınca şekeri ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. İrmik tamamen piştikten sonra ocaktan alın ve hafifçe soğumaya bırakın.Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Ilık hale gelen irmikli karışıma yumurtaları yavaşça ekleyin. Ardından vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın.Baklava yufkalarını eritilmiş tereyağı ile yağlayarak tepsiye serin. Üst üste 6 kat yufkayı serdikten sonra, hazırladığınız irmikli kremayı yufkaların üzerine yayın. Kalan 6 yufkayı da aynı şekilde tereyağı ile yağlayarak kremanın üzerine serin.180°C ısıtılmış fırında, üstü altın rengine dönene kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.Tatlı fırından çıktıktan sonra, soğuyan şerbeti üzerine dökün. Şerbetin tatlıya iyice nüfuz etmesi için bir süre dinlendirin.Tatlı tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Haftanın Öne Çıkanları

Yunanların lezzetli ve pratik tatlısı: Galaktoboureko tarifi

2024-09-18 19:39 - Gündem

Cumhurbaşkanı Tatar, Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı’nı izledi

2024-09-18 19:38 - Gündem

Töre:70 yıllık sürede hiçbir şey değişmedi, aynı zihniyet devam ediyor

2024-09-18 19:09 - Kıbrıs

‘Karar istinafta onandı’ iddiası… İmamoğlu’nun avukatından ‘ahmak davası’ açıklaması!

2024-09-18 19:08 - Politika

Gazimağusa Belediyesi, birikmiş borcu olanlara ceza miktarlarında indirim uygulayacak

2024-09-18 18:39 - Kıbrıs

Karşıyaka'dan taraftarlarına özel çağrı

2024-09-18 18:38 - Gündem

Öğretmen sendikaları yarın Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapacak

2024-09-18 18:09 - Kıbrıs

Pozantı'da yetişiyor: 5 dekarda başladı 900 dekara ulaştı!

2024-09-18 18:08 - Gündem

Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplandı, işveren katılmadı…

2024-09-18 17:39 - Kıbrıs

Aykutalp Derkan'dan Mourinho sözleri: 'Başında tercüman hocalarıyla'

2024-09-18 17:38 - Gündem

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: 1960’lı yıllardan beri Rumların dezenformasyonuyla mücadele ediyoruz

21:09 - Gündem

17 yaşındaki çocuk 12 yaşındaki kuzenini av sırasında vurdu: Ailesi de tutuklandı

21:08 - Gündem

Kuzeyboru sahasında Galatasaray'ı mağlup etti!

20:38 - Gündem

Dünyada en çok kullanılan isimler belli oldu

20:09 - Gündem

12 yaşındaki çocuk elindeki tüfeğin ateş alması sonucu öldü

19:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: 1960’lı yıllardan beri Rumların dezenformasyonuyla mücadele ediyoruz

21:09 - Gündem

17 yaşındaki çocuk 12 yaşındaki kuzenini av sırasında vurdu: Ailesi de tutuklandı

21:08 - Gündem

75 yaşındaki kayıp Mehmet Gökmen aranıyor

20:39 - Asayiş

Kuzeyboru sahasında Galatasaray'ı mağlup etti!

20:38 - Gündem

Dünyada en çok kullanılan isimler belli oldu

20:09 - Gündem