Sağlık

“29 Eylül Dünya Kalp Günü “ Sağlık Bakanlığı gün dolayısı ile açıklama yaptı

Sağlık Bakanlığı “Dünya Kalp Günü” dolayısıyla açıklama yaptı. Açıklamada, 29 Eylül’ün Dünya Kalp Günü ilan edilmesindeki en büyük etkenin, kalp- damar hastalıklarına dikkat çekmek ve…

“29 Eylül Dünya Kalp Günü “ Sağlık Bakanlığı gün dolayısı ile açıklama yaptı
29-09-2024 19:39

Sağlık Bakanlığı “Dünya Kalp Günü” dolayısıyla açıklama yaptı.

Açıklamada, 29 Eylül’ün Dünya Kalp Günü ilan edilmesindeki en büyük etkenin, kalp- damar hastalıklarına dikkat çekmek ve bu konudaki farkındalığı artırmak olduğu belirtildi.

Her sene 29 Eylül’de dünyanın çeşitli yerlerinde etkinlikler yapıldığı bilgisi verilen açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre kardiyovasküler hastalıkların dünyadaki ölümlerin yüzde 30’unu oluşturduğuna dikkat çekildi.

Dünya Kalp Günü etkinliklerinin bu yıl “Kişileri sağlıklarına iyi bakmaları için motive edin” temasıyla yürütüldüğü belirtilen açıklama, Kalp hastalıklarına neden olabilecek birçok etkenin var olduğu ancak, kişilerin hayat tarzı ve alışkanlıklarının kalp hastalıklarının oluşmasındaki başlıca faktörlere sebep olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Kalp ve damar hastalıklarından korunmak için; sağlıklı beslenilmesi, düzenli fiziksel aktivite yapılması, tütün ürünlerinin kullanılmaması, alkol tüketilmemesi, kilo kontrolünün yapılması ve tuz tüketiminin sınırlandırılması tavsiyelerinde de bulunuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ