Dünya

ABD Başkanı Biden İsrail'de! Biden konuştu: ABD İsrail'in yanındandır

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'de. Biden'i havalimanında İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog ve İsrail Başkabakanı Netanyahu karşıladı. Görüşmeden sonra açıklama yapan Biden şunları söyledi:, "ABD, İsrail'in yanındadır. Gazze'deki hastane patlamasına çok sinirlendim. Am

ABD Başkanı Biden İsrail'de! Biden konuştu: ABD İsrail'in yanındandır
18-10-2023 12:07

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın uçağı İsrail'e indi. Biden'i havalimanında İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu karşıladı.

ABD Başkanı Biden İsrail'de! Biden konuştu: ABD İsrail'in yanındandır

BİDEN: ABD, İSRAİL'İN YANINDADIR

Görüşmeden sonra açıklama yapan ABD Başkanı Biden "ABD, İsrail'in yanındadır. Gazze'deki hastane patlamasına çok sinirlendim. Ama bu saldırıyı diğer taraf yapmış gibi görünüyor" dedi.

Netanyahu ise destekleri için Biden'a teşekkür etti. 

HABERİN ÖNCESİ

ZOR SORULAR SORULACAK

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Tel Aviv'e yapacağı ziyarette, "gerçek bir dost olarak" İsrailli liderlere "zor sorular" yönelteceğini bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Biden'ın ziyareti sırasında, "İsrail'in gerçek dostu olarak" bölgedeki durumla ilgili bilgiler alacağını, İsrail'in hedefleri ve gelecek planlarına ilişkin görüşmeler yapacağını açıkladı.

Kirby, Biden'ın İsrailli liderlere "zor sorular" yönelteceğini ancak üslubunun, "tehditkar veya düşmanca değil, gerçek bir dost" gibi olacağının altını çizdi.

Biden'ın, var olan gerilimin ilerlemesini istemediklerini vurgulayacağını kaydeden Kirby, "ulus veya terörist gruplar fark etmeksizin" gerilimi artıracak her türlü aktöre engel olmak istediklerini belirtti.

ZİYARETİN BİR GÜN ÖNCESİNDE HASTANE SALDIRISI

İsrail güçleri, dün akşam saatlerinde Gazze'de bir hastaneyi hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırı, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail ziyaretinden bir gün öncesine denk geldi. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, saldırının ardından Ürdün ziyaretini yarıda kesti. Abbas ayrıca, Biden ve diğer liderlerle bugün Amman’da yapılması planlanan, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların ele alınacağı toplantıya da katılımını iptal etti.

Bu gelişmenin ardından Mısır ve Ürdün'den de bu yönde adım atıldı.

İki ülke, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı sonrasında ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmeyi iptal etti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi Etiketler biden joe biden abd israil hamas filistin netanyahu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ