Politika

AKP içerisinde ‘tabanın partiden uzaklaşmasının durdurulması gerektiği’ tartışma konusu

Yerel seçimde birinciliği CHP’ye kaptıran AKP’de, “CHP’nin oy oranını koruduğuna” dikkat çekildi.

AKP içerisinde ‘tabanın partiden uzaklaşmasının durdurulması gerektiği’ tartışma konusu
08-10-2024 06:09

31 Mart’ta yapılan son yerel seçimlerde AKP ilk kez ikinci parti konumuna gerilemişti. Seçim sonrasında da AKP içinde ve tabanında “çözülmelerin olduğu” değerlendiriliyor. Parti kurmayları, 2025 yılında yapılacak olağan kurultay ile yönetim kadrolarında yapılacak değişim ile birlikte “bu çözülmenin son bulacağı” değerlendirmelerini yaparken artan enflasyon ve hayat pahalılığı başta olmak üzere “yargı, eğitim, sağlık” alanlarında yaşanan olumsuz gelişmelerin de parti tabanında “giderek tepki topladığı” ifade ediliyor. AKP seçmeninde görülen çözülmenin YRP gibi milli görüş geleneğini sürdürmek isteyen partilere doğru evrildiği belirtildi.

‘YENİDEN GÜVEN TESİSİ’

Gelecek Partisi ile DEVA Partisi’nin geçen günlerde “birleşeceği” tartışılmıştı. Ancak her iki partide somut bir birleşme olmazken görüşmelerin sürdüğü de ifade ediliyor. Diğer partilerin politikalarını da masaya yatıran AKP, parti tabanındaki “kopuşlar için de bazı hamlelerin yapılması gerektiğini” vurguluyor. Bu nedenle başta milletvekilleri olmak üzere parti yöneticileri ve teşkilatlarının “yurttaşların sorunlarının çözümüne yönelik birtakım projeler ortaya koymaları” istenirken, en başta da “parti tabanında AKP’ye olan güvenin yeniden tesis edilmesi gerekliliğinin” altı çiziliyor. Ancak yurttaşların “AKP’ye yeniden güven duyabilmesi için iç politikada da birtakım adımlar atılmasının önemi vurgulanıyor.” Bu nedenle AKP iktidarının sadece ekonomi alanında değil yargı, sağlık, eğitim gibi alanlarda da “yeni reformların yaşama geçirilmesi gerekliliği, aksi halde parti tabanındaki çözülmenin daha da büyüyeceği ve seçmenin tercihinin merkez sağda oluşan boşluğu doldurabileceğini düşündüğü partilerden yana olacağı” kaydediliyor.

‘KADIN CİNAYETİNE TAVİZ VERMEYİZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “cezasızlık algısına asla müsaade etmeyeceklerini” söyleyerek İnfaz Yasası’nın ve diğer hukuki düzenlemelerin her zaman gözden geçirileceğini belirtti. Çelik, “Cumhurbaşkanımızın tavrı çok net. Kadın cinayetlerine asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ