Ekonomi

Bitcoin’de seçim öncesi ralli ihtimali

Standard Chartered, ABD başkanlık seçimi yaklaştıkça Bitcoin’de ralli olasılığının da arttığını öne sürüyor.

Bitcoin’de seçim öncesi ralli ihtimali
16-10-2024 15:38

BORSANINGUNDEMI.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Standard Chartered'a göre, Bitcoin seçimden önceki haftalarda yüzde 8'lik bir artış potansiyeline sahip.

Borsaningundemi.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin boğaları altı aydan uzun süredir yeni bir zirve arıyor. Standard Chartered, bunun gelecek birkaç hafta içinde gerçekleşebileceğini söylüyor. Bitcoin fiyatındaki son hareketler ise bu teoriyi doğruluyor.

MicroStrategy katalizörü

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Standard Chartered Dijital Varlık Araştırma Başkanı Geoff Kendrick, yayınladığı yeni araştırmada, Bitcoin'in Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinden önce 73.800 dolara ulaşabileceğini öne sürüyor; bu, mevcut 68 bin dolarlık seviyesinden yaklaşık yüzde 8'lik bir kazanca karşılık geliyor.

Bunu desteklemek için Kendrick, Bitcoin'in, büyük miktarda Bitcoin biriktirmesiyle bilinen MicroStrategy'ye karşı nasıl işlem gördüğünde değişen örüntüye atıfta bulunuyor. MicroStratagey son güncellemede 252.000 adet Bitcoin'e sahip bulunuyor.

Kendrick, 2024 yılı boyunca Bitcoin ile nispeten uyumlu bir şekilde işlem gördükten sonra MicroStrategy hisselerinin yükselişe geçtiğini hatırlatıyor. Kendrick, bu yükselişten sorumlu iki temel faktörün Bitcoin'i daha da yukarı taşıyarak zamanla açığı kapatmasının muhtemel olduğunu ifade ediyor.

2 faktör

Bu faktörlerden ilki, BNY Mellon'un, kripto paraları bilançolarında listelemeye zorlayan popüler olmayan bir mevzuat olan SAB 121'den muaf tutulduğuna dair geçen ayki haber. Düzenlemenin hafifletilmesi, genellikle Bitcoin için bir destek rüzgarı olarak kabul ediliyor.

İkinci rüzgar ise, SAB 121 muafiyetleri, MicroStrategy'nin ileride Bitcoin sermaye piyasası araçları sunan bir ‘Bitcoin bankası' olma planıyla el ele gidiyor. Kendrick, gelecekteki bir muafiyetin şirketin Bitcoin ödünç vererek getiri elde etmesine izin verebileceğini düşünüyor.

Kendrick, “Benim için bu ikisi arasındaki bağlantı, daha geniş dijital varlık ekosistemi daha meşru ve erişilebilir hale geldikçe, MicroStrategy'nin çarpanının artmasıdır” diye yazıyor.

Başkanlık seçimi ve 125 bin dolar hedefi

Kendrick’e göre, başkanlık seçimlerinin sonucu, bu yükseliş faktörlerine kıyasla ikincil öneme sahip. Ayrıca Kendrick’e göre, hem Trump hem de Harris'in zaferleri Bitcoin için iyiye işaret anlamına geliyor.

Kendrick, “ABD seçimlerine yaklaşırken daha geniş dijital varlık ekosisteminin ana akım olma olasılığı gerçekten artıyor” şeklinde yazıyor.

Kendrick daha önce her iki adayın da Bitcoin’in değerini uzun vadede artırması gerektiğini ifade etmiş ancak, Donald Trump başkanlığının iki sonuçtan daha iyisi olacağını belirtmişti. Kendrick, Cumhuriyetçi aday Beyaz Saray'a dönerse, Bitcoin'in 2024'ün sonuna kadar 125.000 dolara kadar yükselebileceğini tahmin ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ