Kıbrıs

CTP’den açıklama : “Çözüm yönündeki mücadelemiz kararlılıkla devam edecek”

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden yapulan açıklamada , Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs Kişsel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuelar’ın Kıbrıs temaslarını değerlendirdi. Holguin’in, taraflar arasında…

CTP’den açıklama : “Çözüm yönündeki mücadelemiz kararlılıkla devam edecek”
17-05-2024 21:39

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden yapulan açıklamada , Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs Kişsel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuelar’ın Kıbrıs temaslarını değerlendirdi.

Holguin’in, taraflar arasında ortak zemin arayışı hedefi ile Ocak ayı itibarıyla görevine başlasığı ifade edilen açıklamada, Kıbrıs’a üç kez gelen Holguin’in, Lider yanında, sivil toplum örgütleri, iş dünyası temsilcisi örgütler ve siyasi partilerle de görüştüğü anımsatıldı.

Holguin’in partiyi de ziyaret ettiği, ve ziyarette bir görüş paylaşmaktan öte görüşlerini dinlemeyi tercih ettiği kaydedilen açıklamada, Holguin’in “kışkırtıcı faaliyetlerde bulunmakla ve haddini aşmakla” suçlanmasının, Kıbrıs Türk halkına ve siyasetine zarar verici olduğu savunuldu.

Birleşmiş Milletler ve Genel Sekreter Guterres’i doğrudan temsil eden kişisel temsilcisine yönelik suçlamaların kabul edilemez olduğuna değinilen açıklamada, Kıbrıs konusunda yegane gerçekçi çözüm modelinin iki toplumlu, iki bölgeli ve siyasi eşitliğe dayalı federasyon olduğu iddia edildi.

Açıklamada, “CTP olarak, iki bölgeli, iki toplumlu ve siyasi eşitliğe dayalı federasyon temelinden ayrılmanın çözümsüzlüğün devamına ve sonuçlarına mahkum olmak anlamına geldiğini belirtir, çözüm yönündeki mücadelemizin kararlılıkla devam edeceğini belirtiriz” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ