Gündem

Dilruba Kayserilioğlu hakim karşısında: 'Eleştirileri düşünce özgürlüğü kapsamında yaptım'

Bir sokak röportajında Instagram yasağını eleştirdiği için tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu hakim karşısına çıktı. Kayserilioğlu, hakaret etmediğini ve düşünce özgürlüğü kapsamında konuştuğunu söyledi.

Dilruba Kayserilioğlu hakim karşısında: 'Eleştirileri düşünce özgürlüğü kapsamında yaptım'
03-09-2024 14:39

İzmir'de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve daha sonra gece yarısı sessiz sedasız tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısında çıktı.

TCK 216/1-2 maddesinde düzenlenen ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama'' suçlarından 18 gün tutuklu kalan Kayserilioğlu için hazırlanan İddianamede ayrıca, TCK 218. maddesi uyarınca suçların basın ve yayın yoluyla işlenmesi halinde verilecek cezaların yarı oranına kadar artırılabileceği de yer aldı.

İddianame’nin okunmasıyla başlayan mahkemede hakim, “Okuduğum konuşmaları yaptın mı?” diye sordu.

Kayserilioğlu, “Şahsi eleştirilerimde bulundum bir partiyi ve kişiyi kast etmedim. Düşünce özgürlüğü kapsamında yapmıştım eleştirileri” dedi.

Hakim’in, “Herkes gerizekalı derken kimi kast ettin” sorusuna da Kayserilioğlu, “İfademde geçen beyni emcüklemiş geri zekalılar ifadeleri bir fikri destekleyen o fikre destek veren ibarelerdir” diye yanıt verdi.

AYRINTILAR GELİYOR...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ