Teknoloji

Gerçekten mümkün mü? Tesla Roadster 0'dan 100'e 1 saniyede çıkacak!

Merakla beklenen elektrikli otomobilden yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Tesla Roadster için gelen son bilgiler ise bir hayli şaşırtıcı!

Gerçekten mümkün mü? Tesla Roadster 0'dan 100'e 1 saniyede çıkacak!
01-03-2024 09:09

Tesla'nın Roadster modelini bilmeyen yoktur. Hani şu uzay boşluğunda dönen araba. Hatırlayacağınız üzere en son 2017 yılında ikinci Roadster modeli hakkında bilgiler sunulmuştu. Devamında ara ara gündeme gelen otomobil bugün çok farklı bir iddia ile karşımızda. İşte Tesla Roadster ve detayları…

0'dan 100'e 1 saniyede çıkacak! İşte Tesla Roadster

Tesla Roadster'in ikinci nesli ilk olarak Kasım 2017 yılında karşımıza çıkmıştı. O önem 0'dan 100'e, daha doğrusu 0'dan 60 mph (96 km/s), 1.9 saniyede çıkan otomobil hız rekorlarını kırmıştı. Öte yandan bu tarihlerde yapılan lansmanda ,veya sadece tanıtımda zira otomobil satışa çıkmadı, misafirlere Elon Musk test sürüşü yapma imkanı sunmuştu.

Tesla Roadster

Aradan 7 yıl geçti ve otomobil ara ara gündeme geldi. Bunlar daha çok “geliştirme” aşamasında olduğunu bizlere kanıtlayan ufak haberlerdi. Ancak dün Twitter (X) platformunda Elon Musk yeni paylaşımlar yaptı. Buna göre otomobil artık hazırdı. İşte o paylaşımlar ve devamı:



Tonight, we radically increased the design goals for the new Tesla Roadster.

There will never be another car like this, if you could even call it a car.

— Elon Musk (@elonmusk) February 28, 2024

Musk dün gece Roadster'in tasarımıyla ilgili radikal kararların alındığını bildiriyor. Devamında ise çok iddialı bir söz var. “O benzersiz bir araba olacak, tabi ona araba diyebilirseniz” gibi özel bir slogan Tesla Roadster için seçilmiş durumda. Aracın teknik detaylarına ise aslında kullanıcılar sorular sordukça girilmiş diyebiliriz.

MMU KAAN gereğinden büyük mü tasarlandı? İşte boyutları

MMU KAAN gereğinden büyük mü tasarlandı? İşte boyutları

Türkiye'nin beşinci nesil savaş uçağı MMU KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Peki MMU KAAN tasarımı yanlış mı? İşte detaylar...

Sawyer Merritt isimli bir Twitter kullanıcısı aracın 0'dan 100 km/s hıza ne kadar sürede çıkacağını sormuş. Elon Musk'ın resmi hesabından verdiği cevapta “0-60 MPH<1 sec” şeklinde bir ibare yer almakta. Bu çok çılgınca zira tanıtımda gösterilen aracın 0-100 km/s verisi 1.9 saniye iken şimdi 1 saniyenin de altındaki değerlerden bahsediliyor.

0-60mph < 1 sec

And that is the least interesting part

— Elon Musk (@elonmusk) February 28, 2024

Aracın tanıtım tarihi gibi detaylarından ise bahsedilmedi. Konuyla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam edecektir. Haberleri ilk siz okumak isterseniz ShiftDelete.Net sosyal medya hesaplarını takip edebilir ve bildirimleri açabilirsiniz!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ