Ekonomi

Hangi milyarder kaç gayrimenkule sahip?

Amazon un başkanı Jeff Bezos bu yaz dokuzuncu evini aldı. Amerika nın en zengin insanlarının genişleyen emlak portföyleri haberimizde...

Hangi milyarder kaç gayrimenkule sahip?
11-10-2023 22:06

Forbes, 10’dan daha fazla evi olan en az beş milyarderin yanı sıra en az yarım düzine eve sahip çok sayıda milyarderi yazdı. Peki neden biri bu kadar çok konut istesin ki? UBS'nin varlık yönetimi kolunda ilk başkan yardımcısı olan Ranjeet Guptara, "Gayrimenkul, statüsünün harika bir göstergesidir" diyor. Londra merkezli emlak ajansı Chestertons'un CEO'su John Ennis şunu ekliyor: "Onlar 'ihtiyaç'tan ziyade 'istek' dünyadalar. İstedikleri kadar para ödeyebilirler."

İşte en az yarım düzine evi olan en önde gelen 5 ABD’li iş insanı…

1-LARRY ELLİSON

Ev Sayısı: 24 | Net Değer: 144,9 Milyar dolar

Oracle'ın kurucu ortağı ve başkanı geçen yaz Palm Beach'teki bir ev için 173 milyon dolar harcadı ve kısa süreliğine Florida'da sunulan en pahalı ev rekorunu kırdı. Ellison'ın toplam değeri 1 milyar dolardan fazla olan iki düzine evi var; Bunlar arasında "Milyarderin Plajı" olarak bilinen Malibu, Kaliforniya'daki Carbon Beach'te altı mülk var. Daha sonra Hawaii'nin Lanai adası var. Eyaletin zengin kişisi olan Ellison, 2012 yılında adanın 90 bin dönümlük arazisinin yüzde 98'ini eski Dole başkanı David Murdock'tan satın aldı; Bir satın alma, onu bir anda 3.000 sakininin neredeyse tamamının ev sahibi ve işvereni haline getirdi. Ellison, pandemiden bu yana Lanai'yi resmi olarak ikametgahı yaptı.

2-ERİC SCHMİDT

Ev sayısı: 13 | Net değer: 21,1 milyar dolar

Eski Google CEO'su, Aralık 2021'de Beverly Hills'in Enchanted Hill'i için 65 milyon dolar (liste fiyatının değeri biri) ödedi. Ödül alan mülk, 20 yıl önce mülkü yerle bir eden Microsoft'un kurucu arkadaşı Paul Allen'a (ö. 2018) aitti. Yeni bir ev inşaat yapılmadan önce ölmeden ve bu da 120 dönümlük araziyi bölgede gelişmemiş büyük arazilerden biri haline getirdi. Schmidt henüz orada bir ev inşa edilmiş gibi görünüyor. İhtiyacı olduğunuz değil: Zaten Hilton ailesinin Holmby Hills mülkü de dahil olmak üzere Los Angeles'ta dört malikanesi daha var ve bildirildiğine göre New York'ta ses geçirmez çatı katı apartmanları var.

3-MİKE BLOOMBERG

Ev sayısı: 10 | Net değer: 96,3 milyar dolar

Bloomberg, 2002'de New York'un yeni seçilen belediye başkanının tarihi Gracie Malikanesi'ne taşınmayı reddetmesi ve buranın halka açık bırakılmasının daha iyi bir şekilde desteklenmesi ileri sürmesi üzerine eleştirilere maruz kaldı. Bu doğru olabilir ve Bloomberg resmi belediye başkanlığı konutunun önemli bakımlarını denetledi, ancak medya ve finans pazarı veri imparatorunun yakınlarda oldukça beğendiği başka bir evi zaten vardı: Manhattan'ın Yukarı Doğu Yakası'nda 3,5 satın alınan beş katlı bir şehir evi 1986' bir milyon. 2009 ile 2022 yılları arasında yandaki binadaki altı dairenin tamamını satın alarak evi genişletti.

4-JEFF BEZOS

Ev sayısı: 9 | Net değer: 155,9 milyar dolar

Amazon'un kurucusu ve eski CEO'su, 417 metrelik yatıyla manşetlere çıktı ancak karada büyük paranın durması. 2020'de Bezos, Beverly Hills'in dokuz dönümlük Warner Estate'ini müzik ve film milyarderi David Geffen'den 165 milyon satın aldı; Bu, o zamanlar Kaliforniya'daki en büyük özel konut satışına göre bildirildiğine göre. Jack Warner (Warner Bros. film stüdyosuyla ünlüdür) 1920'lerde ve 1930'larda "Hollywood'un Altın Çağı" malikanesini inşa etti ve genişletti. 2021 sonbaharında Bezos, Hawaii'nin Mauinda adasında, hareketsiz lav alanlarıyla çevrili tenha bir araziye 78 milyon dolar harcadı.Aynı zamanda Washington DC'deki, şu anda özel bir konut olan sıra Eski Tekstil Müzesi'nin yanı Amazon'un Seattle genel merkezinden 10 mil ve komşusu Bill Gates'ten de bir milden daha az uzakta, Washington Gölü'ne bakan 50 milyon civarında bir evin sahibi.

5-JOSH HARRİS

Ev sayısı: 6 | Net değer: 6,7 milyar dolar

Özel sermaye imparatoru ve NFL Washington Commanders'ın yeni sahibi, Mayıs 2021'de kurucu ortağı olduğu, satın aldığı şirket Apollo Global Management'tan ayrıldığını duyurduktan sonra bir anlaşma çılgınlığı içinde. Geçen Aralık ayında Palm Beach'teki bir evini 66 milyon sattı. -Haziran 2021'de ödediği 35 milyon doların neredeyse iki katı. Temmuz 2021'de eski SoftBank baş işletme sorumlusu Marcelo Claure'un Miami Beach'teki malikanesi için 32 milyon doları teslim etti ve ardından Coconut Grove nine'de 7.200 metrekarelik bir mülk için 9 milyon dolar harcadı. aylar sonra. Wall Street finansörü, 2017'de 52 milyonluk satın aldığı Manhattan'ın asırlık Dommerich Malikanesi'nin hayatta sahibi.

patronlardunyasi.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ