Gündem

Her yemeğe eşlikçi acı biber turşusu tarifi

Acı biber turşusu, sofralarda vazgeçilmez bir lezzet olarak yerini alır. Her yemeğe eşlik edebilecek, hem pratik hem de iştah açıcı olan bu tarif, özellikle acı severlerin favorisi olur.

Her yemeğe eşlikçi acı biber turşusu tarifi
15-09-2024 16:08

İster et yemeklerinin yanında, ister mezelerin yanında servis edilebilen bu turşu, yapımı kolay ve lezzeti mükemmel bir alternatiftir.

Malzemeler

500 gram acı biber1 su bardağı sirke (elma veya üzüm sirkesi)2 su bardağı su1 yemek kaşığı kaya tuzu1 yemek kaşığı toz şeker5-6 diş sarımsak1 tatlı kaşığı limon tuzuZeytinyağı

Yapılışı

Biberleri hazırlayın: Acı biberleri yıkayıp sap kısımlarını kesin. Eğer daha az acı bir turşu istiyorsanız, biberlerin içindeki çekirdekleri çıkartabilirsiniz.

Sarımsakları soyun: Sarımsakları ince dilimler halinde doğrayın.

Turşu suyu hazırlayın: Bir tencereye sirke, su, kaya tuzu, toz şeker ve limon tuzunu ekleyip kaynatın. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Biberleri kavanoza yerleştirin: Biberleri kavanozlara sıkı sıkı yerleştirin. Aralarına dilimlenmiş sarımsakları ekleyin.

Suyu ekleyin: Hazırladığınız turşu suyunu kavanozlara doldurun. Üst kısma biraz zeytinyağı ekleyerek kapağını sıkıca kapatın.

Bekletin: Kavanozu serin ve karanlık bir yerde yaklaşık 10-15 gün bekletin. Bu sürede biberler tam olarak turşuya dönüşecek ve lezzet kazanacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ