Gündem

İsrail'den Yemen'deki Hudeyde Limanı'na hava saldırısı

İsrail, Yemen’deki Hudeyde Limanı’na hava saldırısı düzenlendi. Yapılan açıklamada, Husilerin hedef alındığı bildirildi.

İsrail'den Yemen'deki Hudeyde Limanı'na hava saldırısı
29-09-2024 20:38

İsrail ordusu, Yemen’deki Hudeyde Limanı'nı aldı. Hudeyde Limanı’na düzenlenen hava saldırısında elektrik santralinin hedef alındığı belirtildi.

Saldırının Husilerin İsrail'e yönelik son füze saldırılarına yanıt olduğu kaydedildi.

IDF'DEN AÇIKLAMA

İsrail Savunma Kuvvetleri konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Husilere ait askeri hedeflerin vurulduğu bildirildi.

IDF açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İsrail Hava Kuvvetleri, Yemen'de Husi terör rejiminin İsrail'e yönelik son saldırılarına yanıt olarak, Husilere ait askeri hedefleri vurdu. Hedefler arasında Husilerin bölgeye İran silahlarını, askeri malzemeleri ve petrolü aktarmak için kullandığı enerji santralleri ve bir liman da yer alıyor.

Husiler, son bir yıldır İran'ın yönetimi ve finansmanı altında, Irak milisleriyle işbirliği içerisinde, İsrail Devleti'ne saldırmak, bölgesel istikrarı baltalamak ve küresel seyrüsefer özgürlüğünü aksatmak amacıyla faaliyet gösteriyor. IDF, İsrail Devleti vatandaşlarına yönelik her türlü tehdide karşı, yakın veya uzak, her mesafede faaliyet göstermeye kararlıdır."

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, en son 20 Temmuz’da Husilerin kontrolünde bulunan Hudeyde Limanı’nı hedef almış, limanda yük boşaltmak için kullanılan dört vinci vurmuştu. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 83 kişi de yaralanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ