Spor

KKTC ile THK ve THSF arasında protokol

KKTC Hava Sporları Federasyonu ile Türk Hava Kurumu ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu arasında işbirliği protokolü imzalandı. KKTC Hava Sporları Federasyonu Başkanı Zeki Ziya, Türk…

KKTC ile THK ve THSF arasında protokol
19-07-2024 13:38

KKTC Hava Sporları Federasyonu ile Türk Hava Kurumu ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu arasında işbirliği protokolü imzalandı.

KKTC Hava Sporları Federasyonu Başkanı Zeki Ziya, Türk Hava Kurumu Başkanı Kemal Yurtnaç ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu Ahmet Saim Yılmaz arasında imzalanan protokol gereği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde havacılık sporuna gönül verenler yapılacak planlama ile Türk Hava Kurumu'nun Eskişehir'de bulunan İnönü Eğitim Merkezi’nde kursa alınacak.

Diğer yandan, 20 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde hava şartlarına göre Anamur'dan 17 paraşütçü Girne'ye paramotorla gelecek.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz 17 paraşütün, 1974’de çıkarmanın 17 gemiyle olması sebebiyle belirlendiğine işaret ederken bu etkinliğin aynı zamanda bir rekor olacağına vurgu yaptı ve kayıtların Guiness rekorlar kitabına girmesi için gönderileceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ