Ekonomi

Kripto para piyasında 'Trump' etkisi sürüyor

Bitcoin, ABD Başkanlık seçimini Trump'ın kazanacağı beklentilerine ilişkin fiyatlamalarla yükseldi.

Kripto para piyasında 'Trump' etkisi sürüyor
21-10-2024 07:38

Kripto para birimi bitcoinde fiyat bu sabah Asya ticaretinde üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Anketlerin, eski Başkan Donald Trump'ın 5 Kasım seçimlerini kazanma ihtimalinin arttığını göstermesi kripto para fiyatlarındaki yukarı harekete destek verilyor.

Bitcoin, Trump'ın yönetiminin kripto para birimi düzenlemeleri konusunda daha yumuşak bir çizgi izlediği görüldüğünden, Trump'ın iyileşen beklentilerinden bir destek aldı.

Bitcoin fiyatı son 24 saat içinde 69 bin 487 dolara kadar yükseldi ve şu sıralarda yüzde 0,73 artışla 68.912 dolar seviyesinde.

10 Ekim sonrası yüzde 18 artış

Bitcoin fiyatı 10 Ekim'den bu yana %18 yükseldi. Ay başından bu yana yükseliş yüzde 8 ve son 3 aydaki artış yüzde 6,8 seviyesinde.

Avustralyalı online broker Pepperstone'un araştırma müdürü Chris Weston, bu hafta önemli bir ekonomik olay yaşanmayacağı için piyasanın kurumsal kazançlara ve ABD seçim riskine odaklanacağını ve muhtemelen dolar ve diğer portföy risklerinden korunmak için maliyetlerin artacağını söyledi. Weston, "ABD seçimlerine sadece 15 gün kala, tüccarların şimdi seçim işlemlerini daha büyük bir inançla yapmaya başlamak için doğru zaman olup olmadığına karar vermeleri gerekiyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ