Kıbrıs

KTAMS ile KOOP-SEN ortak federasyon için kayıt başvurusunda bulundu

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)ve Kooperatif Görevlileri Sendikası'nın (KOOP-SEN) kurucu üyesi olacağı Kıbrıs İşçi ve Emekçi Sendikaları Federasyonu (KİEF)’in kayıt başvurusu öncesinde Çalışma Bakanlığı’na bağlı…

KTAMS ile KOOP-SEN ortak federasyon için kayıt başvurusunda bulundu
25-09-2024 13:39

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)ve Kooperatif Görevlileri Sendikası'nın (KOOP-SEN) kurucu üyesi olacağı Kıbrıs İşçi ve Emekçi Sendikaları Federasyonu (KİEF)’in kayıt başvurusu öncesinde Çalışma Bakanlığı’na bağlı Sendikalar Mukayyitliği önünde basın açıklaması yapıldı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, federasyon çatısı altında güçlerini birleştirme kararı aldıklarını belirterek çalışanın emekçinin sesini daha fazla duyurmak isteklerini söyledi.

 “ Emniyet sübabı olma noktasındayız emekçilerin karşısında olanların korkusu olacağız. Çalışanların maaş ve özlük haklarını daha iyi noktaya gelmöesi için birlikte çalışacağız” 

Koop-Sen Başkanı Mehmetali Güröz de yaptığı açıklamada kurumsal bir yapıda daha üst bir çatı altında birlikte mücadele etme kararı aldıklarını belirtti.

“Kurumsal yapı altında bir üst seviyede çalışmalarımız sürecek. Bölünerek değil birleşerek çalışanlara emekçilere daha iyi hizmet vermek için mücadelemize devam edeceğiz. Bizimle birlikte yürümek isteyen sendikalara da federasyona katılma çağrısı yapıyorum”

Açıklamaların ardından sendika yetkilileri Mukayyitliğe Federasyon’un kuruluş başvurunu yaptı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ