Gündem

Latin Amerika'nın lezzet bombası: Pão de Queijo Tarifi

Brezilya mutfağının sevilen lezzetlerinden Pão de Queijo, dışı çıtır içi yumuşacık dokusuyla herkesin favorisi olacak! Peynirli bu minik toplar, kahvaltılardan atıştırmalıklara kadar her an tüketilebilecek lezzetli bir alternatif sunuyor.

Latin Amerika'nın lezzet bombası: Pão de Queijo Tarifi
28-09-2024 14:08

Brezilya'nın geleneksel peynirli ekmeği Pão de Queijo, özellikle kahvaltılarda tercih edilen çıtır ve yumuşak hamur toplarıdır. Hem lezzetli hem de gluten içermemesiyle dikkat çeken bu ekmek, sadece Brezilya'da değil, dünya çapında birçok mutfakta popüler hale gelmiştir. Brezilya’nın Minas Gerais bölgesine özgü olan bu tarif, basit malzemeleri ve kolay yapımı ile mutfağınızda yer almaya aday.

PÃO DE QUEIJO TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı tapyoka unu1 su bardağı süt1/2 su bardağı su1/4 su bardağı bitkisel yağ1 çay kaşığı tuz1 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri2 yumurta

Yapılışı:

Süt, su, yağ ve tuzu bir tencereye koyun ve karışımı kaynatın.Karışım kaynadıktan sonra tapyoka ununu ekleyin ve karıştırarak hamurun soğumasını sağlayın.Karışım ılık hale geldikten sonra, yumurtaları teker teker ekleyin. Ardından rendelenmiş peynirleri ekleyerek hamuru yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 180°C fırında, yaklaşık 20-25 dakika altın rengi olana kadar pişirin.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ