Ekonomi

Lüks marka çanta devi Hermes'in hikayesini ve turuncu kutunun sırrını biliyor muydunuz?

Lüks moda denilince Hermes kadar zamansız zarafet ve ustalığı çağrıştıran pek az isim var. Hermes günümüz modasına hükmeden markalardan biri olsa da, aslında ökölü bir geçmişi var. Patronlar Dünyası olarak, meraklıları için bu prestijli moda evinin 19. yüzyıla dayanan tar

Lüks marka çanta devi Hermes'in hikayesini ve turuncu kutunun sırrını biliyor muydunuz?
12-11-2023 11:06

ATLARLA BAŞLAYAN HİKAYE

Hermes'in hikayesi, 1837'de Thierry Hermes'in Paris'te küçük bir koşum atölyesi kurmasıyla başladı.

Başlangıçta binicilik ekipmanları ve aksesuarları üretmeye odaklanan şirketin, ince işçiliği ve ayrıntılara verdiği özen, hızla sosyete arasında dikkat çekti. Hermes, seçkin biniciler için incelikle işlenmiş ekipmanlar, koşum takımları ve eyerler üretmeye başladı.

BİRKİN EFSANESİ

Yıllar içinde Hermes, ürün yelpazesini genişletti ve moda dünyasına girdi. 20. yüzyılın başlarında ilk deri çanta koleksiyonunu tanıttı. Yüzyılın ortasına gelindiğinde, ikonik ürününü üretti. 1984 yılında tanıtılan "Birkin" çantası moda dünyasında büyük heyecan yarattı. O heyecan o kadar büyüktü ki, etkisi hala sürüyor.

Hermes ayrıca 1937'de ilk kez üretilen ipek eşarplarıyla tanındı. Sıradışı tasarımlar ve desenlerle süslenmiş bu ipek eşarplar hızla sofistike bir sembol haline geldi ve dünya çapındaki moda tutkunları tarafından benimsendi. Ünlü "Carré Hermes" (Hermes karesi) koleksiyonluk bir nesne haline geldi.

Hermes'i diğer markalardan ayıran şeyler, zanaatkarlığa olan bağlılığı ve en kaliteli malzemelerin kullanılması. Her Hermes ürünü, genellikle yapım aşaması birkaç gün süren ve yetenekli zanaatkarların titiz çalışmasının bir sonucu. Şirketin Paris’teki atölyeleri bu zanaatin merkez üssü.

TURUNCU KUTU

Hermes'in bugün artık tüm modaseverler tarafından bilinen, karakteristik turuncu ambalajı 1940'larda tanıtıldı. Bu imza renk, "Hermes turuncusu" veya "turuncu kutu" olarak biliniyor ve dünya çapında lüksün sembolü haline geldi.

Hermes lüks dünyasında edindiği zirvedeki yerini korumak için her sezon yeni koleksiyon sunmaya devam ediyor. Bunu yaparken de tarz ve yenilik sınırlarını zorluyor. Giyim ürünleri ve çantaların yanı sıra Hermes, zarif mücevherler, parfümler ve ev dekor ürünleri konusunda da iddialı.

patronlardunyasi.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ