Enchiladas, Meksika mutfağının en bilinen ve sevilen yemeklerinden biridir. Mısır ya da un tortillalarının içine tavuk, peynir ya da et konularak sarılan ve üzerine acı sos dökülerek fırınlanan bu nefis yemek, her öğünde keyifle tüketilebilir. Hem görselliği hem de lezzetiyle sofralarınızı süsleyecek enchiladas tarifi, özellikle baharat sevenler için vazgeçilmez olacak!
ENCHİLADAS TARİFİ
Malzemeler
2-3 tavuk göğsü veya etAyçiçek yağı1 adet soğan1 dış sarımsak2 adet yeşil biber2 adet kırmızı biber1 yemek kaşığı kajun baharatıTuz ve karabiberKırmızı pul biberLavaş1 yemek kaşığı salçaYarım su bardağı suKaşar rendesiYapılış
Tavukları uzun şeklinde kesin (jülyen) ve tavada pişirin.Tavuk pişince birkaç yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Ardından soğan, biber ve sarımsak ekleyin. (jülyen şeklinde kesin).5 dakika kavurun ve tüm baharatları ekleyin. Birkaç dakika daha kızartmaya devam edin.Lavaş üzerine biraz tavuk karışımı ekleyin ve durum gibi sarın. Fırın tepsisine yerleştirin.Küçük bir tavada domates püresini ayçiçek yağında kızartın ve pürüzsüz, kalın bir sos olana kadar su ekleyin.Lavaş üzerine eşit şekilde dökün.Üzerine peynir rendeleyin ve eriyene ve altın rengi kahverengi olana kadar fırında pişirin.Afiyet olsun!