Asayiş

S.G. ile A.S’nin bugünkü duruşmasında emare sunulmaya devam edildi… Duruşma yarın devam edecek

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından S.G. ve okulun uluslararası ofis sorumlusu A.S., devam eden…

S.G. ile A.S’nin bugünkü duruşmasında emare sunulmaya devam edildi… Duruşma yarın devam edecek
02-10-2024 16:39

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından S.G. ve okulun uluslararası ofis sorumlusu A.S., devam eden ilk tahkikat duruşması için bugün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

İddia makamının 11’inci tanığı Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği’nde görevli Polis Memuru Ortunç Özbaylı bugün de emare sunmaya devam etti.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Süleymanoğlu Uğur huzurunda görüşülen duruşmada, Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü, sanık avukatları Doğa Zeki ile Talat Tanca şahsen ve Asiye Yetkiner adına hazır bulundu.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi, bir sonraki duruşmanın yarın devam etmesi emri verdi.

– 130 davadan itham edilmişlerdi
130 davadan itham edilen sanıklar aleyhinde “Sahtekarlıkla Para Temini”, “Dolandırıcılık”, “Sahte Belge Düzenleme ve Tedavüle Sürme”, “Hesaplarda Hile ve Sahtekarlık Yapma”, “Suç Geliri Aklama”, “Sahte Banka Ödeme Emrini Tahrik”, “Müstahdem Tarafından Sirkat” suçlamaları bulunuyor.

-Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama süreci devam ediyor

Öte yandan, KSTU soruşturması kapsamında yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından S.G., asistanı B.Ö, ile başka davadan dolayı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanma süreci de sürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ