Gündem

Tam da mevsimi gelmişken lezzetli Bursa kestanesi ile ‘ev yapımı kestane şekeri’ tarifi

Soyulmuş kestaneleri şerbete ekleyin ve kısık ateşte 1 saat pişirin. Kestanelerin şerbeti tamamen çektiğinden emin olun.

Tam da mevsimi gelmişken lezzetli Bursa kestanesi ile ‘ev yapımı kestane şekeri’ tarifi
13-09-2024 05:08

MALZEMELER

1 kg kestane

1.5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)

Yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI

1 Kestanelerin hazırlanması

Kestanelerin kabuklarına bıçakla yatay çizikler atın. Bir tencereye su koyup kestaneleri ekleyin ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra kestaneleri 15-20 dakika haşlayın. Ardından, kestaneleri sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Kestanelerin dağılmamasına dikkat edin.

2 Şerbetin hazırlanması

Bir tencereye iki su bardağı suyu ve şekeri ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ve vanilya özütünü ekleyin. 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynatın.

3 Kestanelerin Şerbetle Buluşması

Soyulmuş kestaneleri şerbete ekleyin ve kısık ateşte 1 saat pişirin. Kestanelerin şerbeti tamamen çektiğinden emin olun.

4 Dinlendirme

Pişen kestaneleri dikkatlice şerbetten çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından buzdolabında da 5 saat daha dinlendirin. Kestane şekerlerini bir gece boyunca dinlendirirseniz lezzetleri daha yoğun olacaktır.

5 Servis

Kestane şekerlerini kapalı bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz. Soğuk ya da oda sıcaklığında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ