MALZEMELER
1 kg kestane
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
Yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI
1 Kestanelerin hazırlanması
Kestanelerin kabuklarına bıçakla yatay çizikler atın. Bir tencereye su koyup kestaneleri ekleyin ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra kestaneleri 15-20 dakika haşlayın. Ardından, kestaneleri sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Kestanelerin dağılmamasına dikkat edin.
2 Şerbetin hazırlanması
Bir tencereye iki su bardağı suyu ve şekeri ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ve vanilya özütünü ekleyin. 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
3 Kestanelerin Şerbetle Buluşması
Soyulmuş kestaneleri şerbete ekleyin ve kısık ateşte 1 saat pişirin. Kestanelerin şerbeti tamamen çektiğinden emin olun.
4 Dinlendirme
Pişen kestaneleri dikkatlice şerbetten çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından buzdolabında da 5 saat daha dinlendirin. Kestane şekerlerini bir gece boyunca dinlendirirseniz lezzetleri daha yoğun olacaktır.
5 Servis
Kestane şekerlerini kapalı bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz. Soğuk ya da oda sıcaklığında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.