Teknoloji

Tesla'dan sürpriz yolcu minibüsü: Tesla Robovan tanıtıldı!

Uzun zamandır Tesla tarafından tanıtılması beklenen Robotaxi'nin yanında sürpriz Tesla Robovan da duyuruldu. İşte detaylar...

Tesla'dan sürpriz yolcu minibüsü: Tesla Robovan tanıtıldı!
11-10-2024 07:39

Elektrikli ve otonom sürüşlü otomobiller, günden güne daha da ilginç hal almaya başlıyor. Uzun zamandır Tesla'nın tamamen sürücüsüz bir taksi aracı üzerinde çalıştığı belirtiliyordu. Geçtiğimiz günlerde tarihi belli olan etkinlik sonunda gerçekleşti. Tesla tarafından düzenlenen “We, Robot” etkinliğinde de beklendiği üzere Tesla'nın sürücüsüz taksi aracı Robotaxi, Cybercab adıyla duyuruldu. Ancak bu aracın yanı sıra Tesla beklenmedik bir sürprizle Tesla Robovan adını verdiği minibüsü de duyurdu. İşte detaylar…

Mil başına 5-10 cent maliyetli Tesla Robovan

Tesla CEO'su Elon Musk'ın yaptığı açıklamalarla birlikte sonunda tamamen otonom sürüş desteğine sahip ve bir sürücüsü bulunmayan yeni elektrikli araç tanıtıldı. Tesla Cybercab sonrası sürpriz olarak duyurulan Tesla Robovan, bir minibüs olarak duyurulmuş ve en dikkat çeken özelliklerinden biri de oldukça düşük yakıt tüketimi oldu.

tesla robovan özellikleri

Henüz Elon Musk tarafından da net olarak açıklamalar yapılmasa da yüksek yoğunluklu nüfusa sahip şehirlerde bir çözüm olacağı öngörülen Robovan'in taşıma maliyetlerinde de oldukça uygun olacağını açıkladı. Bir tahmin olarak ise mil başına 5-10 cent maliyeti olacağını belirten CEO, robovan'in 20 kişiye kadar taşıyabildiğini duyurdu.

Musk, yine yaptı yapacağını: Tesla, robotaksi Cybercab'i tanıttı!

Musk, yine yaptı yapacağını: Tesla, robotaksi Cybercab'i tanıttı!

Tesla, ilk robotaksi modeli Cybercab aracını tanıttı. Cybertruck benzeri bir görünüme sahip olan araç neler sunuyor?

Tasarım olarak da Tesla'dan alışık olduğumuz uzay tasarımına sahip aracın, piyasadakilere benzemediği görüldü. Görsellere baktığımızda henüz seri üretime girmemiş aracın iç tarafta da oldukça geniş alan sunduğu görülürken, belirtilene göre yalnızca yolcu taşıma amaçlı değil eşya ve yük taşıma amaçlı da kullanılabileceği söyleniyor.

tesla robovan

Üretim tarihi veya fiyatı hakkında bilgi verilmeyen Tesla Robovan, şehir içi taşımacılıkta oldukça önemli rol oynayabilecek gibi görünüyor ve elektrikli minibüsler arasında da rekabeti kızıştıracak. İşte Tesla Robovan tasarımı:

Read this news article in EnglishTesla robotaxiTesla RobovanTesla sürücüsüz araba
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ