Gündem

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sucuklu menemen tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi menemen, hem pratikliği hem de lezzetiyle Türk mutfağının göz bebeği. Yumurtanın, sucuğun, domatesin ve biberin uyumu, sadece damağa değil, kültürel hafızaya da hitap ediyor.

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sucuklu menemen tarifi
12-04-2025 14:38

Türkiye’de neredeyse her evde farklı bir yorumla pişirilen menemen, sadece bir yemek değil, aynı zamanda bir paylaşım kültürüdür. Özellikle kalabalık kahvaltıların aranan yemeği olan bu tarif, Anadolu’nun sade ama derin mutfak geleneğini yansıtıyor.

SUCUKLU MENEMEN TARİFİ

Malzemeler

3 adet orta boy domatesİstediğiniz kadar sucuk2 adet yeşil sivri biber2 adet yumurta2 yemek kaşığı zeytinyağıTuz

Yapılışı

Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.Biberleri ince ince doğrayın.Tavaya zeytinyağını ekleyip ısıtın, sucukları pişirin ardından biberleri ekleyip 2-3 dakika kavurun.Domatesleri ekleyin, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin (yaklaşık 5-6 dakika).Yumurtaları kırın, karıştırmadan ya da isteğe göre hafifçe karıştırarak pişirin.Tuzunu ve baharatlarını ekleyin, sıcak servis yapın.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ