Kıbrıs

Türkan Şoray KKTC’de: ‘Kıbrıslı Türk kardeşlerimle buluşacağım için çok mutluyum'

Türk sinemasının duayeni Türkan Şoray, Girne Amerikan Üniversitesi’nin kuruluş yıldönümü ve Akademik Yılı açılış törenine katılmak üzere KKTC’de.. Ercan Havalimanı’nda BRT'ye konuşan Türkan Şoray, özgür…

Türkan Şoray KKTC’de: ‘Kıbrıslı Türk kardeşlerimle buluşacağım için çok mutluyum'
15-10-2024 19:38

Türk sinemasının duayeni Türkan Şoray, Girne Amerikan Üniversitesi’nin kuruluş yıldönümü ve Akademik Yılı açılış törenine katılmak üzere KKTC’de..

Ercan Havalimanı’nda BRT'ye konuşan Türkan Şoray, özgür Kıbrıs’ta olmanın kendisini gururlandırdığını belirterek, “Burada Kıbrıslı Türk kardeşlerimle buluşacağım için çok mutluyum” dedi.

Türkan Şoray, “Çok heyecanlıyım. Kıbrıs Türkleri'ni çok seviyorum. O kadar sıcak o kadar cana yakınlar ki sıcaklıklarını özledim” şeklinde konuştu.

50 yıl önce Kıbrıs’a geldiğini ve unutulmaz anılarının bulunduğunu hatırlatan Şoray, o ziyarette Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş ile dans ettiğini ve fotoğraflarının da olduğunu anlattı.

Ziyareti kapsamında yarın GAÜ Akademik Yılı açılış törenine katılacak olan Türkan Şoray’a fahri doktora ünvanı takdim edilecek.

Şoray, Perşembe günü ise Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Girne Belediyesi ve BRTK işbirliğinde Girne Ramadan Cemil Meydanı’nda kurulacak açık hava sinemasında Kadir İnanır ile baş rollerini paylaştığı “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminin gösterimine katılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ