Ekonomi

38 yılla yargılanan Nihat Özçelik’ten kuşku uyandıran satın alma

Çeşitli suçlardan hapis cezası istenen, buna karşın 'Girişimci Özçelik' söyleşisiyle ‘algı operasyonu’ başlatan Özçelik, Uskumruköy’de ortaya çıktı. Verusa Grubu’nun gizli ortağı olarak bilinen borsacının adı milyonlarca dolarlık arazi işinde geçi

38 yılla yargılanan Nihat Özçelik’ten kuşku uyandıran satın alma
14-07-2024 04:39

“Komisyonla halka arz yaptığı” öne sürülen, rüşvet, şantaj dahil 7 suçlamayla gözaltına alınan, "polislerle kumpas kurdu" iddiası haberiyle adı çıkan ve tüm bu gelişmelerin ardından bir internet haber sitesinde yayımlanan ‘Girişimci Özçelik’ söyleşisiyle ‘algı operasyonu’ düğmesine basan borsacı Nihat Özçelik, yeniden sahnede. Ama bu kez ‘kuşku uyandırdığı’ söylenen bir satın almayla...

Rüşvet vermek, kişisel verileri hukuka aykırı elde etmek ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak gibi suçlamalarla 38 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Nihat Özçelik, Uskumruköy'de milyon dolarlar karşılığı el değiştirdiği düşünülen 57 dönümlük araziyle gündem oldu.


Suudi iş insanı Ayedh Bin Farhan Bin Al Mubarak Al Kahtani

DENİZ MANZARALI ARAZİYE BİÇİLEN DEĞER 60 MİLYON DOLAR

İş’te Gündem sitesinde yer alan habere göre, Suudi Arabistan'ın en büyük gayrimenkul şirketi ünvanlı Sumou Holding’in sahibi ünlü iş insanı Ayedh Bin Farhan Bin Al Mubarak Al Kahtani'nin deniz manzaralı 57 dönümlük arazisinin borsacı Özçelik tarafından satın alındığı ortaya çıktı.

Son zamanlarda lüks villalarıyla bilinen bölgede arazi fiyatlarının dönüm başına 1-1.2 milyon dolar olduğu belirtilirken, bu noktadan yola çıkarak yapılan hesaplamada, Suudi patronun borsacı Özçelik’e devrettiği dev arazi için en az 60 milyon dolar değer biçildi.

Haberde, Al Kahtani'nin şirketi Kilyos İnvestment LTD üzerine kayıtlı arazinin satışının 4 Temmuz (2024) tarihli ticaret gazetesinde yayınlanarak tescillendiği belirtildi. Bu arada ilginç bir detay daha paylaşıldı. Konuşulan fiyat en az 60 milyon dolar olmasına karşın ticaret sicil gazetesinde herhangi bir satış rakamına yer verilmediğine işaret edildi.

ŞİRKETİN YENİ BAŞKANI BORSACI NİHAT ÖZÇELİK

Gebze Ticaret Sicil Müdürlüğü imzasıyla yayınlanan tablolarda “Ticaret Ünvanı” başlığı altında “Kilyos Life Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” ismi görülüyor. “Yönetim Kurulu – Yetkililer / Yeni Atanan Temsilciler / Görev Dağılımındaki Değişiklik" bölümlerinde, giden isimler-yeni gelenler sıralanıyor. İki bölümde yer verilen Nihat Özçelik’in adı, “3.7.2027 tarihine kadar Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir” ve “3.7.2027 tarihine kadar (Yönetim Kurulu Üyesi) temsile yetkili olarak seçilmiştir” şeklinde geçiyor.


İşte Uskumruköy'de Suudiler'e ait olan ve borsacı Özçelik'e satılan 57 dönüm deniz manzaralı arazi...

YANITLARI MERAK EDİLEN KRİTİK SORULAR

“Ticaret sicil gazetesine göre şirketin yeni başkanı olarak Nihat Özçelik dikkat çekiyor” denilen haberde kritik soru da şu ifadeyle gündeme taşınıyor: “Nihat Özçelik'in 57 dönümlük dev araziye ne yapacağı merak konusu oldu.”

Kulislerde ise ‘kuşku uyandıran’ yorumlarına yol açan ‘satın alma’da “En az 60 milyon dolar olarak hesaplanan satın alma parasının kaynağı ne?” sorusu da yanıt bekliyor.

İstanbul’un Boğaz’daki ilçesi Sarıyer’in, tertemiz havasıyla, sessizliğiyle, yaşanılası bir mekan övgüsüyle öne çıkan semti Uskumruköy’deki 57 dönüm için ödenen net rakamın ve kimden veya nereden geldiği açıklanmayan paranın sır olması merakları artırıyor.

VERUSA GRUBU’NUN “GİZLİ ORTAĞI” OLARAK BİLİNİYOR

Yasal olmayan bir şekilde aracılık yaptığı öne sürülen halka arzlarda yüzde 25 komisyon aldığı iddialarının odak noktasındaki Özçelik, algı operasyonu ‘girişimci’liğinin yanında, çeşitli suçlamalarla da gündemi meşgul ediyor. İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve hakkında 14 yıldan 38 yıla kadar hapis cezası istenen borsacı Nihat Özçelik, bir dönemler Polen Menkul’de çalıştığı için ‘Polen Nihat’ olarak da biliniyor. Adının geçtiği bazı halka açık şirketlerle dikkatleri çeken Özçelik’in ismi özellikle Verusa Grubu’yla yan yana getirilirken grubun ‘gizli ortağı’ olduğu iddia ediliyor. Nihat Özçelik’in 'gizli patron'u olduğu ve yönettiği şirketlerin tepesinde ise Investco Holding bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER