Gündem

AA, Fetullah Gülen'in yeni evinden servis etti: FETÖ lideri drone ile görüntülendi

Anadolu Ajansı, Fetullahçı Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen'i, 1999’dan beri ikamet ettiği Pensilvanya’daki çiftliğinden alınarak nisan ayında götürüldüğü yeni evinden çıkarken görüntüledi.

AA, Fetullah Gülen'in yeni evinden servis etti: FETÖ lideri drone ile görüntülendi
13-10-2024 19:38

AA tarafından, Gülen’in, FETÖ'nün merkezi olarak bilinen Saylosburg kasabasındaki Chestnut Retreat Center’a yaklaşık 12 dakika uzaklıktaki “260 Kennel Road, Saylorsburg, PA 18353” adresinde bulunan büyük bir evde kaldığı tespit edildi.

İnternetteki kamuya açık emlak sitelerine göre, yaklaşık 12 dönüm arazi üzerine 2008’de inşa edilmiş evin 400 metrekareye yakın iç alanında 3 odası ve 4 tuvaleti bulunuyor.

Gözlerden uzak orman içinde yer alan ve 887 bin dolar ile 1 milyon dolar civarında değer biçilen evin, civarına ve girişine yerleştirilen güvenlik kameraları ile sıkı şekilde korunduğu belirtildi.

Evin 2023 yılında, Gülen’in kişisel bakımından sorumlu olduğu belirtilen örgütün elebaşlarından Cevdet Türkyolu’nun ve çocuklarının sahip olduğu Meserret LLC şirketi tarafından satın alındığı öne sürülüyor.

DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ

AA’nın drone ile havadan görüntülediği evin bahçesinde 4 lüks aracın yanı sıra kar motoru, karavan gibi vasıtalar bulunuyor.

Çekimler devam ederken demir parmaklıklı kapıdan iki lüks aracın çıktığı görüldü. Arkadaki siyah Mercedes'in ön yolcu koltuğunda oturan Gülen, kısa süreyle de olsa kameralara yakalandı.

İki lüks aracın bilinmeyen bir yere doğru ilerleyerek Gülen'i bölgeden uzaklaştırdığı aktarıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER