Gündem

Ankara'da sağanak hayatı felç etti

Yaz ayları yavaş yavaş geride kalıyor... Ülkemizde sıcak hava devam ederken, Türkiye’de yağışlı hava etkili oluyor. Hayatı olumsuz etlkileyen yağışların devam ettiği Türkiye’de, AFAD; Sivas,…

Ankara'da sağanak hayatı felç etti
25-08-2024 23:09

Yaz ayları yavaş yavaş geride kalıyor… Ülkemizde sıcak hava devam ederken, Türkiye’de yağışlı hava etkili oluyor.

Hayatı olumsuz etlkileyen yağışların devam ettiği Türkiye’de, AFAD; Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Amasya, Sinop, Ordu ve Samsun valiliklerini uyardı.

AFAD, bazı illerde etkili olan yağışlar nedeniyle mahsur kalan bin 65 kişinin ise tahliye edildiğini bildirdi.

Ankara'da da sağanak yağış hayatı felç etti, caddeler suyla doldu.

Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Amasya, Sinop, Ordu ve Samsun illeri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Konuya ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 9 ilin valiliklerine “Meteorolojik Uyarı” gönderdi.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı tedbir alınması gerektiği bildirildi.

AFAD tarafından 9 ilde yaşayan vatandaşlara SMS ile bilgilendirme yapılırken, cami ve belediye anons sistemleri ile emniyet ve jandarma araçlarından da gerekli uyarılar yapıldığı belirtildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Samsun için “turuncu”; Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Amasya, Sinop ve Ordu için de “sarı” meteorolojik uyarı verildiği belirtildi.

Öte yandan Türkiye’nin başkenti Ankara’da da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle alt geçitler, çok sayıda cadde ve sokak su altında kaldı, bazı ev ve iş yerinin zemin katlarını su bastı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER