Teknoloji

Anlaşma imzalandı! BYD'den Türkiye'ye dev yatırım

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD ile 1 milyar dolarlık dev yatırım anlaşması imzalandı.

Anlaşma imzalandı! BYD'den Türkiye'ye dev yatırım
08-07-2024 17:08

Dünyanın en önde gelen elektrikli araç üreticisi BYD'nin Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzalandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan anlaşma, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu tarafından imzalandı. İşte detaylar…

BYD ile 1 milyar dolarlık anlaşma imzalandı

Bu dev yatırımın değeri yaklaşık 1 milyar dolar ve yılda 150.000 elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretilecek. Tesisin 2026 sonunda üretime başlaması ve 5.000 kişiye iş sağlaması planlanıyor. BYD, Türkiye'nin teknoloji ekosistemi, güçlü tedarikçi tabanı, stratejik konumu ve yetenekli iş gücünden oldukça etkilenmiş. Bu yatırım sayesinde BYD, üretim yeteneklerini geliştirmeyi ve Avrupa'daki tüketicilere daha hızlı ulaşmayı hedefliyor.

anlasma-imzalandi-byd-turkiye-dev-yatirim

Halihazırda yılda 3 milyondan fazla otomobil üreten ve elektrikli araç satışlarında dünya lideri olan BYD tarafından Türkiye’nin tercih edilmesine ilişkin yapılan açıklamada, “Türkiye'nin gelişen teknoloji ekosistemi, güçlü tedarikçi tabanı, olağanüstü konumu ve nitelikli iş gücü gibi sahip olduğu eşsiz avantajlar sayesinde, BYD'nin bu yeni üretim tesisine yaptığı yatırım, markanın yerel üretim yeteneklerini daha da geliştirmekte ve lojistik verimliliği artıracaktır. Bölgede yeni enerji araçlarına yönelik artan talebi karşılayarak Avrupa'daki tüketicilere ulaşmayı hedefliyoruz.” denildi.

BYD, Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor!

BYD, Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor!

Çinli otomobil üreticisi BYD, Türkiye için yeni yatırım planını açıkladı. BYD Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BYD'nin yatırım kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Bu karar, Aralık ayında Çin’e yapılan ziyaretin ve uzun süren görüşmelerin sonucu olarak görülüyor. Kacır, Türkiye'nin sadece bir yatırım merkezi değil, aynı zamanda inovasyon ve ileri teknoloji merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Elektrikli araçların üretimi ve yaygınlaşması için çalıştıklarını, bu kapsamda milli marka Togg’un önemli bir adım olduğunu söyledi.

Türk otomotiv sanayisi için tarihi bir gün yaşadıklarını belirten Kacır, Türkiye'nin yatırımcı dostu politikaları sayesinde büyük yatırımlar çektiğini söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER