Ekonomi

Burger King’in İsrail askerlerine destek açıklaması TAB Gıda'nın halka arzını etkiler mi?

TAB Gıda bugün halka arz taleplerini toplamaya başladı. Ancak TAB Gıda nın Türkiye deki franchise haklarını elinde bulundurduğu ABD şirketi Burger King’in İsrail e destek açıklaması yatırımcıları ikiye böldü. Bir kesim halka arza katılmayacağını söylerken, bir kesim TAB

Burger King’in İsrail askerlerine destek açıklaması TAB Gıda'nın halka arzını etkiler mi?
18-10-2023 12:07

TAB Gıda Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi’nde bugün halka arz taleplerini toplamaya başladı. Talep toplama 20 Ekim’de sona erecek. 130 TL’den halka arz olacak şirket (TABGD) payların tamamının satılması halinde, 6.825.000.000 TL ile Borsa İstanbul tarihinin en büyük halka arzı olarak kayıtlara geçecek.

TAB Gıda bünyesinde Türkiye'deki franchise haklarını elinde bulundurduğu uluslararası firmalar Burger King, Arby’s, Popeyes, Sbarro'nun dışında, Usta Dönerci, Usta Pideci, Döner Stop, Ne Yediğini Bil, Tıkla Gelsin gibi yerli markaları barındırıyor.

YÜZDE 40’I YATIRIMA GİDECEK

TAB Gıda'nın Finans, Mali İşler, Franchise ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdürü Özgür Çetinkaya yaptığı açıklamada "Halka arzdan gelecek fonun yüzde 40'ını yatırım finansmanında kullanacağız. Yeni restoran açılışlarımızda ve mevcut restoranlarımızın yenilenmesinde kullanacağız. Yüzde 25'ini yenilenebilir enerji yatırımda kullanacağız" dedi.

BURGER KING’İN İSRAİL’E DESTEK AÇIKLAMALARI

Uluslararası bir ABD şirketi olan Burger King’in İsrail şubesinin geçtiğimiz günlerde İsrail askerlerine ücretsiz ve sınırsız yemek dağıtacağını açıklaması ise tartışmaları beraberinde getirdi. Bu gelişmeler yatırımcıları ikiye böldü. Sosyal medyada bir kesim yatırımcı, Burger King’in açıklamalarından dolayı halka arzı protesto ettiğini ve katılım göstermeyeceğini belirtirken, diğer kesim ise TAB Gıda’nın bu konuyla bir ilgisi olmadığını belirterek arza katılacaklarını ifade ediyor. Yatırımcılar halka arza katılımın nasıl olacağını merak ediyor.

patronlardunyasi.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER