Spor

Buse: Zor bir süreçti, mutluyum zafere ulaştık

(BRTSPOR) Atletizm Federasyonu, KKTC’ye Olimpiyatlara katılım gururu yaşatan Milli Yüksek Atlamacı Buse Savaşkan ve Antrenörü Gennadi Zuviev’i “Paris’e Giden Yol” organizasyonuyla basınla buluşturdu. Merit Lefkoşa…

Buse: Zor bir süreçti, mutluyum zafere ulaştık
09-07-2024 14:39

(BRTSPOR) Atletizm Federasyonu, KKTC’ye Olimpiyatlara katılım gururu yaşatan Milli Yüksek Atlamacı Buse Savaşkan ve Antrenörü Gennadi Zuviev’i “Paris’e Giden Yol” organizasyonuyla basınla buluşturdu.

Merit Lefkoşa Hotel’de yer alan basın toplantısına tedavisi süren Buse İzmir’den, Antrenörü de Polonya’dan telekonferansla katılarak sorulara yanıt verdi.

Lefkoşa’daki toplantıya bizzat katılan sporcunun anne ve babası Faika ve İlhan Savaşkan da Buse’nin olimpiyat yolculuğuyla ilgili duygularını paylaştı.

Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı, Olimpiyatlarda yarışma hakkı kzanan Buse’nin ülkede böylesi başarıların elde edilebileceğinin önemli bir kanıtı olduğuna vurgu yaptı. Milli Sporcunun son dönemdeki başarılarına işaret eden Federasyon Genel Sekreteri Derya Atamer ise Buse’nin Paris Olimpiyatları’nın önemini KKTC halkı açısından üst seviyeye taşıdığını belirtti.

Türkiye Şampiyonası’nda yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası tedavisi süren ve bugün doktorundan alacağı bilgiler doğrultusunda hareket edeceğini açıklayan Buse Savaşkan, “Çok mutluyum, bu yola olimpiyat hedefiyle çıktık” dedi.

Sporcu ‘Devlet’ desteğiyle ilgili “Bu kadar yatırıma karşılık vermek için çok çabaladım” ifadelerini kullandı.

Her yarışta ülkesini onurlandırmak gururlandırmak amacıyla mücadele verdiğini belirten Buse, “Hiçbir şey göründüğü gibi değildi. Zorlu yollardan geçtim” yorumunda bulunurken de oldukça duysusal anlar yaşadı, sporcu gözyaşlarına hakim olamadı.

Buse Savaşkan “Zafere ulaştık, yanımda olan herkese teşekkür ederim” diye de ekledi.

Buse’nin Antrenörü Gennadi Zuiev de konuşmasında Buse’nin çıtayı daha da yükseltebilecek ve rekorlara imza atabilecek yetenekte bir sporcu olduğunu anlattı.

Buse gibi savaşçı bir ruha sahip sporcuyla çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ukraynalı Antrenör, Olimpiyat hedefine varışla ilgili “Bu bir başlangıçtır” yorumunda bulundu.

Gennadi Zuiev, geçtiğimiz günlerde ‘Elmas Lig’ Paris etabında, 1987'de Kostadinova’nın 2,09’luk derecesini 2 metre 10 santimlik atlayışıyla geçerek dünya rekoru kıran Ukraynalı Mahuchikh’in tarihi başarısına işaret etti “Neden Buse de rekor kıracak bir diğer isim olmasın” şeklinde konuştu.

Sporcu geçmişe sahip Buse’nin anne ve babası Faika ve İlhan Savaşkan da Buse’nin ilkokuldan itibaren hırslı bir sporcu olduğundan söz etti. Kızlarının mücadelesinden bahsederken duygusal anlar yaşayan anne ve baba “Zorluklardan geçti, çok gurur duyuyoruz” ifadelerini kullanarak tüm destekçilere de teşekkür etti.

Buse Sakatlık engelini aşması durumunda 26 Temmuz’da başlayacak Paris Olimpiyatları’nın yüksek atlama eleme yarışlarına 2 Ağustos’ta çıkacak. Finale kalırsa 4 Ağustos’ta da hedef derecesi için atlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER