Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Tatar yazılı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Meme Kanseri Farkındalık Ayı vesilesiyle, sağlığımızın…

Cumhurbaşkanı Tatar 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla mesaj yayımladı
07-10-2024 22:08

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Tatar yazılı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Meme Kanseri Farkındalık Ayı vesilesiyle, sağlığımızın en kıymetli hazinemiz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Her yıl Ekim ayında, dünya genelinde milyonlarca insan meme kanseri hakkında farkındalık yaratmak ve erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulamak için bir araya geliyor.

Meme kanseri, kadın kanserleri arasinda birinci sırada yer alırken, erken teşhis ve tedaviyle büyük ölçüde kontrol altına alınabilmektedir. Bu sebeple, tüm kadınlarımızı düzenli sağlık kontrollerine ve kendi kendine muayene yapmaya davet ediyorum.

Sağlığımızı korumak, sadece bireylerin değil, aynı zamanda ailelerimizin ve toplumumuzun da güçlü kalması anlamına gelir.

Ülkemizde de meme kanseri, dünya genelinde olduğu gibi birinci sırada yerlmaktadır. Ülkemizde meme kanserinin erken teşhisine yönelilk Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) gibi kurumlar, özellikle meme kanseri taramaları ve erken teşhis konusunda çalışmalar yapmaktadır.

Meme kanseri farkındalığı giderek artmakta ve erken teşhis olanakları iyileştirilmektedir. Ancak bu konuda daha fazla farkındalık oluşturulması ve tarama programlarının yaygınlaştırılması devletimizin ve hükümetlerimizin görevlerinden birisidir.

Bu anlamlı ayda, sağlık kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve tüm paydaşlarımızla birlikte meme kanseriyle ilgili farkındalık çalışmalarını daha da yaygınlaştırılmasının altını cizmek gerekiyor. Erken teşhis, güçlü bir sağlık altyapısı ve toplumsal dayanışma ile başta meme kanseri olmak üzere kanserle mücadelede başarılı olabiliriz.

Hayatımızı ve sevdiklerimizi koruma yolunda atılacak her adım kıymetlidir. Unutmayalım ki, erken teşhis hayat kurtarır. Bu vesileyle, meme kanseri ile mücadele eden tüm kadınlarımıza ve sevdiklerine sabır, güç ve sağlık diliyor, hastalıkla mücadelede kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.
Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda, sağlık dolu bir geleceğe olan inancımla hepinize en içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER