Gündem

Erhürman:Devir-teslim töreni yok hükmündedir

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman Mecliste, CTP’li milletvekillerinin de katıldığı basın toplantısı düzenledi. Resmi Gazete’de yer alan Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanı olduğuna dair…

Erhürman:Devir-teslim töreni yok hükmündedir
24-10-2024 17:08

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman Mecliste, CTP’li milletvekillerinin de katıldığı basın toplantısı düzenledi.

Resmi Gazete’de yer alan Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanı olduğuna dair yayın ve devir-teslim töreni hakkında açıklama yapan Erhürman, bu yayının hukuken
geçersiz olduğunu belirterek, yapılanları Meclis’e darbe olarak nitelendirdi.

Erhürman konuşmasında Meclis iç tüzüğüne atıfta bulunarak yaşanan süreci eleştirdi.

22 Ekim’de, Meclis’te görevli üç hukukçudan konuyla ilgili görüş alındığını ve bu görüşlerin aynı gün Meclis Başkanlığı’na iletildiğini belirten Erhürman, bu görüşlerde üç oy pusulasının geçersiz olduğuna dair net ifadeler yer aldığını savundu.

Bu görüşlerin dikkate alınmadığını ve 23 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanan kararın hukuksuz olduğunun belirten Erhürman, hukukçuların verdiği olumsuz ve ayrıntılı görüşler bilindiği halde bu yayımın yapıldığını öne sürdü.

Erhürman, Divan toplanmadan alınan kararın hukuka aykırı olduğunu ve geçerli olmadığını söyledi. “Şu anda bir Meclis Başkanı yoktur; yok hükmündedir” diyen Erhürman, Zorlu Töre’nin görevinin hukuken devam ettiğini belirtti.

Erhürman, Öztürkler’in Meclis Başkanlığını tanımadıklarını ve hukuka aykırı olan durumu kabul etmeyeceklerini söyledi.

Divanın toplanması gerektiğini belirten Erhürman, “Meclis Başkanlığı seçimi tamamlanmamıştır. Prosedür bellidir, gelin tamamlayalım. Tamamlanmadığı sürece her türlü faaliyet yok hükmündedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER