Gündem

Fidan: Kıbrıs Türkünün haklarını elde etmesi için destek vermeye çağırıyoruz

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı’na üye ülkeleri Türk Dünyası'nın ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının özden gelen haklarını yeniden elde etmesi…

Fidan: Kıbrıs Türkünün haklarını elde etmesi için destek vermeye çağırıyoruz
06-07-2024 14:08

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı’na üye ülkeleri Türk Dünyası'nın ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının özden gelen haklarını yeniden elde etmesi için destek vermeye çağırdı.

Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda konuşan Fidan, teşkilata üye ülkelerden, KKTC ile tricari ilişkilerde bulunmasını ve KKTC’ye doğrudan uçuşları değerlendirmesini istedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada KKTC’ye de değindi.

Türk Dünyası'nın sorumluluk alması gereken bir meselenin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olduğuna işaret eden Fidan, “2022 yılında Türk Devletleri Teşkilatı’na “gözlemci üye” olan KKTC ile doğrudan temaslar kurulmasına büyük önem atfediyoruz. KKTC‘nin Türk Devletleri Teşkilatı ‘nda üst düzeyde ve uygun şekilde temsiline önem veriyoruz. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın zirveye katılımı, keza değerli meslektaşımız Tahsin Ertuğruloğlu'un bu toplantıda aramızda bulunması son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Fidan, KKTC‘nin, Bişkek Zirvesi'nde de aynı şekilde temsili için Türk Devletleri Teşkilatı ‘nın desteğine güvendiğini aktardı.

Bakan Fidan, “Bu doğrultudaki adımları tüm baskılara rağmen atmaktan çekinmeyeceğinize inanıyoruz. Tüm kardeşlerimizi, Türk Dünyası'nın ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının özden gelen haklarını yeniden elde etmesi için destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı’na üye ülkeleri Kıbrıs Türkü’nün on yıllardır maruz kaldığı haksız ve insanlık dışı izolasyonlara son vermek üzere KKTC ile ticari ilişkileri artırmaya davet eden Fidan, “KKTC‘de ticaret ofisi tesis etmeniz bu yönde önemli bir adım olacaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Dışişleri Bakanı, “ülkelerinizden daha fazla resmi heyet ve turistin KKTC‘yi ziyaret etmesi de Kıbrıs Türkü kardeşlerimize önemli bir destek sağlayacaktır. Bu çerçevede tam teşekküllü bir uluslararası havalimanı olan Ercan Havalimanı'na doğrudan uçuşları başlatmayı değerlendirmeniz de faydalı olacaktır” dedi.

Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı’na üye ülkelerden başta Cumhurbaşkanı Tatar ve Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu olmak üzere KKTC yetkililerini temaslarda bulunmak üzere ülkelerine davet etmelerini de talep etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER