Gündem

İYİ Parti Malatya Belediye Başkan Adayları Kapalı Çarşı Esnafını Ziyaret Etti

2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Malatya Belediye Başkan Adayları, 22 Mart 2024 tarihinde kapalı çarşı esnafını ziyaret ederek deprem sonrası yaşanı…

İYİ Parti Malatya Belediye Başkan Adayları Kapalı Çarşı Esnafını Ziyaret Etti
22-03-2024 18:39
2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Malatya Belediye Başkan Adayları, 22 Mart 2024 tarihinde kapalı çarşı esnafını ziyaret ederek deprem sonrası yaşanılan sorunlara çözüm projelerini anlattılar.

Ziyaret kapsamında İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez, İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr. Yüksek Mühendis Ali Helvacı ve İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Avukat Emircan Eren, belediye meclis üyesi adayları ve partililerle birlikte esnaflarla bir araya geldi.

Göçmez: Altıncı Bölge Teşvikleri Yanlış Uygulandı

Esnafın mücbir sebep süresinin dolmasından endişe duyduğunu belirten Göçmez, Malatya'nın altıncı teşvik bölgesi kapsamına alınma sürecinde iktidar ve muhalefet milletvekillerinin beceriksiz kaldığını savundu. Göçmez, “Malatyalı tacirlerimiz mücbir sebep süresinin dolmak üzere olmasından şikayetçi. Malatya esnafı altıncı bölge teşviklerinden yararlanabilseydi böyle bir mağduriyet yaşamayacaktı. Ama teşvik kapsamı yanlış belirlendiği için bugün tüm iş verenlerimiz mağdur durumda.” dedi.

Helvacı: Afaki Projelerle Yeniden Dönüşüm Süreci Yönetilemez

1999 Marmara Depremi sonrası bölgenin yeniden dönüşüm sürecinde imza attığı projeleri anlatan Helvacı, mevcut dönüşüm sürecinde sürdürülen yanlış uygulamaları sonlandıracak tek aday olduğunu iddia etti. Helvacı, “1999 Marmara Depreminde yaşadığımız bilgiyi, deneyimi şimdi artık Malatya ve Yeşilyurt'umuz için kullanacağız. Mevcut adaylar içerisinde böylesi büyük bir afetin ardından yeniden dönüşüm sürecini yönetebilecek başka bir aday yok. Bu süreçler tecrübe ve bilgi ister. Afaki projelerle yeniden dönüşüm süreci yönetilemez. Şehir mimarisi, kültürü ve geleceğe dair alt yapısı sağlam projeleri tasarlayıp işinin uzmanı tecrübeli mimar ve mühendis kadrosu ile son derce disiplin içerisinde yönetilmesi gereken bir dönemin içerisindeyiz.” diye konuştu.

Eren: Ben Yaptım Oldu Despotluğuna Son Vereceğiz

Battalgazi için değişim projelerine değinen Eren, deprem sonrası yaşanılan tüm olumsuzluklara ve hukuksuz uygulamalara hakim olduklarını kaydetti. Eren, “Deprem sonrası yaşanılan tüm olumsuzluklara ve hukuksuz uygulamalara hakimiz. Özellikle esnafımızı mağdur eden tüm haksız uygulamaları yakından takip ediyoruz. Şehir esnafımızın ticaretini daha rahat ve güvenli bir şekilde yapabilmesi adına belediye imkanlarının yanı sıra Malatya Baromuzun da hukuki desteğini alarak tüm kanunsuz, ben yaptım oldu despotluğuna son vereceğiz. Battalgazi'miz yıllarca ihmal edildi. Malatya'nın şehir bütünlüğüne entegre edilemedi. Ticari yönden gelişimi bir türlü sağlanamadı. İlçe ekonomisi gelişen nüfusa göre geride kaldı. Bizde İYİ Belediyecilik provizyonumuzla Battalgazi'mizin ilçe ekonomisini canlandıracak yatırımları önceleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER