Gündem

Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu 13 Ekim’de miting kararı aldı

Yaylalarının hayvancılık yanında endemik çeşitliğine ve su kaynaklarına dikkat çeken platform sözcüsü Özdilek Aydoğan, “Yaylalarımızın yok edilmesine sessiz kalmayacağız dedi.

Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu 13 Ekim’de miting kararı aldı
27-09-2024 06:38

Ordu Korgan’da yapılan ve Aybastı Perşembe Yaylası’nı da olumsuz etkileyecek maden arama sondajına tepkiler büyüyor. Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu 13 Ekim’de miting kararı aldı. Yaylalarının hayvancılık yanında endemik çeşitliğine ve su kaynaklarına dikkat çeken platform sözcüsü Özdilek Aydoğan, “Yaylalarımızın yok edilmesine sessiz kalmayacağız. Ordu Valiliği mera kurulu’nun şirket için verdiği olumlu kararın iptali için davamızı açtık. Hatta şirketin derelerden ve diğer yerlerden sulama izni olmadığı da belgelendi” dedi.

Aydoğan, “Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırması maden işletmesinin verdiği zararın tanığıyız. İliç’te yaşanan katliamı unutmadık. Ordu’nun yüzde 74’ünün maden sahası olarak ruhsatlandı. Tüm bu gerçekler ışığında toprağımıza, suyumuza, meramıza, ormanımıza, yaylamıza sahip çıkmak için her yolu deniyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER