Gündem

Malatya Kışla Caddesi Esnafı Ağbaba'ya Derdini Anlattı: “Kandırıldık!”

**Malatya'da Kışla Caddesi'nde yaşanan kentsel dönüşüm krizi derinleşiyor.** CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yıkım tehdidi altındaki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Esn…

Malatya Kışla Caddesi Esnafı Ağbaba'ya Derdini Anlattı: “Kandırıldık!”
20-05-2024 22:38
**Malatya'da Kışla Caddesi'nde yaşanan kentsel dönüşüm krizi derinleşiyor.** CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yıkım tehdidi altındaki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Esnaf, yetkililerin seçim öncesi verdiği sözlerin tutulmadığını belirterek mağduriyetlerini dile getirdi.

Ağbaba, esnafın “Yılsonuna kadar dokunulmayacak” sözüyle kandırıldığını, dükkanlarını boşaltmaları için kendilerine 15 günlük süre verildiğini ifade etti. **Esnaf, TOKİ Başkanı ve AK Parti Milletvekili Abdurrahman Babacan'ın kendilerine güvence verdiğini ancak sonrasında bu sözlerin tutulmadığını belirtti.**

Esnafın en büyük sıkıntısının belirsizlik olduğunu vurgulayan Ağbaba, “Kimin dükkanı ne olacak, nereye yapılacak bilinmiyor. Yöneticiler de sağ olsunlar bu konuda ses çıkarmıyorlar.” dedi. Ağbaba, Kışla Caddesi'nin yıkımının ağır hasarlı binaların yıkımından sonra ele alınması gerektiğini savundu.

CHP'li vekil, esnafın mağduriyetinin giderilmesi için konteyner kent kurulması ve dükkanların tamamlanmasının ardından esnafın eski yerlerine geri dönmesi gerektiğini dile getirdi. Ağbaba, yetkililerin esnafa karşı şeffaf ve net bir plan sunması gerektiğinin altını çizdi.

Seçimlerde kendisine oy veren vermeyen tüm Malatyalıların sorunlarına çözüm bulmak için çalışacağını belirten Ağbaba, “Gerekirse bu sorunun çözümü için TOKİ başkanıyla görüşeceğim.” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER