Kahvaltıda farklı bir seçenek arayanlar için krep harika bir alternatif. Yumuşak dokusu ve üzerine ekleyebileceğiniz çeşitli malzemelerle damak zevkinize uygun bir tarif yaratabilirsiniz. İster tatlı ister tuzlu tercih edin, kahvaltılık krep güne enerjik başlamanız için ideal bir seçim olacaktır.
KREP TARİFİ
Malzemeler
2 adet yumurta2 su bardağından biraz az un2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)1 çay kaşığı tuzPişirmek için tereyağı veya sıvı yağYapılış
Krep tarifi hazırlamak için un, tuz, süt ve suyu karıştırma kabına alarak hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin.